Foto: F64
Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā, piektajā, mačā piektdien ar rezultātu 2:3 (1:2, 0:0, 1:1) izbraukumā piekāpās Maskavas vienībai "Krasnaja armija".

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rīdzinieki piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 2-3, izstājoties no turpmākām sacensībām. Kā zināms, rīdzinieki spēja atspēlēties pēc nonākšanas iedzinējos ar 0-2.

Izšķirošajā mačā devītajā minūtē pēc izcilas Kirila Galohas piespēles rezultātu atklāja Rodrigo Ābols, tomēr vēl līdz pirmās trešdaļas beigām 2:1 savā labā jau panāca "Krasnaja armija". Trešajā trešdaļā Maskavas kluba hokejists Kirils Kovaļevskis guva savus otros vārtus, panākot jau 3:1. Drīz pēc tam Edmunds Augstkalns veica pārkāpumu un "Krasnaja armija" komandai bija iespēja izpildīt "bullīti", kas netika realizēts.

Priekšpēdējā pamatlaika minūtē Edgars Siksna ar metienu no zilās līnijas vienus vārtus atguva, tomēr neko vairāk panākt rīdziniekiem neizdevās, kaut pēdējās sekundēs tika izveidotas vēl vairākas labas vārtu gūšanas iespējas.

Kā ziņots, pirmajā abu komandu duelī pārliecinošu uzvaru savā laukumā ar 7:2 izcīnīja "Krasnaja armija", bet otrajā cīņā pretinieki turpat bija pārāki ar 6:2. Savukārt pirmdien rīdzinieki savā laukumā pieveica pretiniekus papildlaikā ar 4:3, bet otrdien asumiem bagātā spēlē bija pārāki ar 3:0.

Līdz ar to nākamajā kārtā, kas būs konferences pusfināls, "Krasnaja armija" komanda tiksies ar Sanktpēterburgas SKA-1946, bet otrajā pārī Čerepovecas Almaz", kuras treneru kolektīvā strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins, sacentīsies ar Maskavas "Spartak".

"Rīga" regulārajā čempionātā 56 mačos izcīnīja 104 punktus, kas ļāva Rietumu konferencē ierindoties augstajā sestajā vietā, bet "Krasnaja armija" ar 120 punktiem izcīnīja trešo vietu.

Regulārā čempionāta savstarpējos mačos "Rīga" abas reizes spēja pieveikt "Krasnaja armija" hokejistus.

Kā zināms, konferences astotdaļfinālā "Rīgas" hokejisti saspringtā sērijā ar 3-2 pieveica Austrijas vienību Zalcburgas "Red Bull", izslēgšanas turnīra pirmo kārtu pārvarot pirmoreiz vēsturē.

Savukārt "Krasnaja armija" ar 3-0 uzvarēja Latvijas speciālista Aleksandra Beļavska trenēto Baltkrievijas komandu Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik".

MHL regulāro čempionātu noslēdza 39 komandas no septiņām valstīm, izslēgšanas cīņas sasniedzot katras konferences 16 spēcīgākajām vienībām.

Arī trijās iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā, ko iepriekš sauca par Harlamova kausa izcīņu, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai. Jāuzsver gan, ka toreiz izslēgšanas spēlēs piedalījās vien 16, nevis 32 komandas kā šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!