Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien ar rezultātu 3:4 (1:0, 0:0, 2:4) dramatiskā mača izskaņā piekāpās pagājušā gada čempionei Maskavas "Spartak".

Spēles desmitajā minūtē "Rīgas" komandu vadībā izvirzīja Nikolajs Jeļisejevs, un šāds rezultāts saglabājās vairāk nekā 30 minūtes, kad trešās trešdaļas sākumā viesi panāca izlīdzinājumu. 49.minūtē Linards Mazurs-Mago vēlreiz vadībā izvirzīja Latvijas vienību, tomēr turpinājumā "Spartak" ne tikai panāca neizšķirtu, bet nedaudz vairāk kā četras minūtes pirms pamatlaika beigām arī ieguva vadību ar 3:2.

Mačs gan ar to vēl nenoslēdzās - priekšpēdējā minūtē Ričards Kondrāts panāca 3:3, tomēr nieka 31 sekundi vēlāk "Spartak" spēlētājs Iļja Pavļukovs realizēja soda metienu un nodrošināja mājiniekiem uzvaru ar 4:3.

Kā iepriekš vēstīts, regulārās sezonas pēdējā mājas spēlē "Rīga" pirms nepilnas nedēļas četrās minūtēs ielaida trīs vārtus un ar rezultātu 2:5 piekāpās Habarovskas "Amurskije tigri" vienībai, tādējādi pārtraucot sešu panākumu sēriju. Tomēr sestdien rīdzinieki atgriezās uz uzvaru takas, kad ar 5:4 pieveica pagājušā gada sacensību finālisti Maskavas "Krasnaja armija".

Pēc šī mača "Rīga" atgriezīsies mājās, lai gatavotos pēdējām divām regulārās sezonas spēlēm, kuras tā izbraukumā aizvadīs 23. un 25.februārī.

Iepriekš abas komandas savā starpā tikās pašā sezonas sākumā, kad "Spartak" izbraukumā bija pārāka ar 2:1.

Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā Latvijas komanda "Rīga" ar 77 punktiem 54 spēlēs ieņem piekto vietu.

Kā zināms, finansiālu problēmu dēļ no šīs divīzijas un MHL turnīra kopumā izstājās Čehijas komanda Karlovi Vari "Energie", bet tagad organizatori pavēstījuši, ka šajā divīzijā vietu kārtība tiks noteikta pēc punktu un nospēlēto maču procentuālās attiecības, jo vairākas komandas nepaspēja izspēlēt visus mačus ar Čehijas vienību.

MHL regulārajā čempionātā nu jau 38 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 38 sacensību dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!