Foto: DELFI

Latvijas hokeja komandas "Rīga" hokejisti sestdien iemeta trīs vārtus trešajā trešdaļā un ar dalītu piekto vietu Tatarstānā noslēdza dalību Pasaules kausa izcīņā jauniešu klubu komandām.

Aizvadītajā mačā rīdzinieki ar rezultātu 5:4 (1:1, 1:3, 3:0) apspēlēja Čehijas komandas Prāgas "Sparta" jauno maiņu. Uzvarētājiem ar diviem precīziem metieniem tieši izšķirošajā trešajā trešdaļā izcēlās Kirils Galoha, bet pa vieniem vārtiem mačā guva Roberts Kaļķis, Artūrs Homjakovs un Pauls Svars.

Zīmīgi, ka turnīru piektajā vietā komanda noslēgusi jau ceturto gadu pēc kārtas.

Šī turnīra pirmajā mačā "Rīga" ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Sparta" komandai, turpinājumā ar 3:0 uzvarēja Zviedrijas kluba Malmes "Redhawks" juniorus un ar 1:5 zaudēja Ņižņekamskas "Reaktor".

Savukārt ceturtdaļfināla mačā ceturtdien "Rīga" ar 1:3 atzina Somijas komandas Helsinku "Jokerit" pārākumu, kas turpinājumā lika cīnīties par piekto vietu turnīrā.

Jau ziņots, ka "Rīga" galvenais treneris šosezon būs Aleksandrs Ņiživijs, kurš iepriekš strādāja par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgu. Tagad viņš samainījies vietām ar "Rīga" iepriekšējo vadītāju Ronaldu Ozoliņu, kurš nu kļuvis par Normunda Sējēja asistentu "Dinamo".

Gatavojoties jaunajai Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonai, "Rīga" piedalījās pārbaudes turnīrā Čerepovecā, kur izcīnīja vienu uzvaru piecās spēlēs, bet kopējā vārtu attiecība šajā turnīrā Latvijas jaunajiem hokejistiem bija 6:26. Tikmēr vēl vienā pārbaudes cīņā savās mājās ar 2:0 tika uzveikta Sanktpēterburgas SKA-1946 komanda.

MHL sezona, kurā startēs 31 komanda no trīs valstīm, sāksies 4.septembrī, bet "Rīga" pirmo spēli aizvadīs dienu vēlāk mājās uzņemot Maskavas "Spartak" vienību.

Pasaules kausa izcīņa jauniešu klubu komandām Krievijā tiek aizvadīta sesto reizi un visos turnīros piedalījusies arī "Rīga".

Pirmajā Pasaules kausa turnīra norises gadā 2011.gadā "Rīgai" tikai pavisam nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai finālā, otrajā gadā rīdzinieki ieņēma ceturto vietu apakšgrupā starp sešām vienībām, nekvalificējoties pusfinālam, bet nu jau četrus gadus pēc kārtas Latvijas komanda turnīrā izcīnījusi piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!