Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga", uzsākot regulārās sezonas noslēdzošās izbraukuma cīņas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā, sestdien ar rezultātu 5:4 (1:0, 1:2, 3:2) pieveica pagājušā gada sacensību finālisti Maskavas "Krasnaja armija".

Spēles sākumā pēc Gata Sprukta un Kirila Galohas vārtu guvumiem rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr līdz otrās trešdaļas beigām mājinieki panāca neizšķirtu. "Rīgas" komanda gan neapstājās un trešās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs guva trīs vārtus, izceļoties Spruktam, Linardam Mazuram-Mago un Rūdolfam Maslovskim. Kaut "Krasnaja armija" vēl pietuvojās līdz minimumam, uzvaru Latvijas vienība noturēja.

Kā iepriekš vēstīts, "Rīga" pēdējā regulārās sezonas mājas spēlē otrdien noslēdzošajās četrās minūtēs ielaida trīs vārtus un ar rezultātu 2:5 piekāpās Habarovskas "Amurskije tigri" vienībai, tādējādi pārtraucot sešu panākumu sēriju.

Iepriekš abas komandas savā starpā tikās pašā sezonas sākumā, kad "Krasnaja armija" izbraukumā svinēja uzvaru ar 3:1.

Turpinājumā "Rīga" pirmdien spēkosies ar Maskavas "Spartak" komandu, bet pēc tam atgriezīsies mājās, lai gatavotos pēdējām divām regulārās sezonas spēlēm, ko tā izbraukumā aizvadīs 23. un 25.februārī.

Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā Latvijas komanda "Rīga" ar 77 punktiem 53 spēlēs ieņem piekto vietu.

Tikmēr "Krasnaja armija" ar 83 punktiem 49 mačos atrodama Centra divīzijas piektajā pozīcijā.

Kā zināms, finansiālu problēmu dēļ no šīs divīzijas un MHL turnīra kopumā izstājās Čehijas komanda Karlovi Vari "Energie", bet tagad organizatori pavēstījuši, ka šajā divīzijā vietu kārtība tiks noteikta pēc punktu un nospēlēto maču procentuālās attiecības, jo vairākas komandas nepaspēja izspēlēt visus mačus ar Čehijas vienību.

MHL regulārajā čempionātā nu jau 38 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 38 sacensību dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!