Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) turnīra spēlē, turpinot četru mājas spēļu sēriju, kas vienībai ir pēdējās cīņas šogad, trešdien ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) zaudēja Jaroslavļas "Loko" komandai.

Sērijas trešajā mačā Latvijas klubs izšķirošos vārtus zaudēja divas minūtes un 18 sekundes pirms cīņas beigām, kad rīdzinieki spēlēja trijatā pret pieciem sāncenšiem.

Spēles 11.minūtē Edgars Kurmis vairākumā izvirzīja "Rīgas" komandu vadībā ar 1:0, bet izlīdzinājumu pusotru minūti vēlāk panāca Aleksejs Šašins, arī izceļoties vairākumā.

Otrajā trešdaļā abu komandu spēlētāji izpelnījās kopumā septiņus noraidījumus, Rihardam Bukartam tiekot pie 2+10 minūšu disciplinārā soda, bet trešajā trešdaļā abu vienību spēlētāji tika noraidīti astoņas reizes.

Uzvaras vārtus viesiem guva Timofejs Tankejevs.

Ceturtdien abi klubi tiksies atkārtoti.

Iepriekš Latvijas klubs divas reizes pēc kārtas savā laukumā uzņēma Sanktpēterburgas "Serebrjanije ļvi" komandu, piedzīvojot zaudējumu ar 1:2 un izcīnot uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 1:0.

MHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar 54 punktiem 39 spēlēs ieņem 11.vietu un no labāko astotnieka, kas sezonas izskaņā ļautu piedalīties izslēgšanas mačos, atpaliek par diviem punktiem. Savukārt "Loko" ar 60 punktiem 35 mačos ieņem šīs konferences septīto pozīciju.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacenšas tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!