Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga", kas zaudējusi cerības sasniegt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas ( MHL) izslēgšanas spēles, otrdien regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 3:2 (0:0, 3:1, 0:1) pārspēja Balašihas MVD komandu.

"Rīgas" labā vārtus guva Artjoms Pankevičs, Roberts Baranovskis un Pauls Svars, kura kontā arī rezultatīva piespēle.

Mača otrajā periodā "Rīga" izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa reizei ar vārtu guvumu izcēlās Pankevičs un Baranovskis. Spēles turpinājumā viesi vienus vārtus atspēlēja, taču otrā perioda beigu daļā Svars atjaunoja rīdziniekiem divu vārtu pārsvaru.

Piecas minūtes pirms mača pamatlaika beigām MVD komanda guva vārtus skaitliskajā vairākumā, tomēr neizšķirtu viesiem neizdevās panākt.

Arī nākamā spēle "Rīga" komandai paredzēta savās mājās, ceturtdien uzņemot Čehovas "Ruskije vitjazi", bet sezonas pēdējās četras spēles Latvijas komanda aizvadīs viesos, sezonu noslēdzot 28.februārī.

Kā zināms, "Rīga" zaudējusi izredzes iekļūt MHL izslēgšanas spēlēs.

Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 46 punktiem 37 spēlēs joprojām ieņem sesto vietu starp astoņām komandām, taču augstāk tikt vairs nevar. Savukārt MVD Centra divīzijā turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, jo ar 51 punktu 35 mačos ieņem piekto vietu, no ceturtās atpaliekot tikai par punktu.

Šajā sezonā MHL spēlē 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies katras divīzijas četras spēcīgākās vienības.

"Rīgas" komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!