Foto: F64

Latvijas hokeja klubs "Rīga" otrdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē nenoturēja trīs vārtu pārsvaru un savā laukumā ar 3:4 (0:0, 3:1, 0:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Sanktpēterburgas "SKA-1946" komandai.

"Rīgas" sastāvā pa vārtiem guva Kirils Galoha, Pauls Svars un Emīls Ģēģeris.

Pirmajā trešdaļā rezultāts tā arī palika neatklāts, bet otrajā rīdzinieki 12 minūšu laikā guva trīs vārtus un izvirzījās vadībā ar 3:0. Perioda izskaņā Ņikita Miļohins vienus vārtus atguva, turklāt trešajā viesi ar nepilnas minūtes intervālu iemeta vēl divas ripas, panākot jau neizšķirtu.

Duelis līdz ar to turpinājās pagarinājumā, kur panākumu Sanktpēterburgas klubam 56 sekundes līdz tā beigām nodrošināja Miļohins, tādējādi noformēdams sev "hat-trick", jo ar vārtu guvumu viņš izcēlās arī trešajā trešdaļā.

Abas šīs komandas tikās arī pirmdien, kad "Rīga" mača pēdējās minūtēs pamanījās ielaist divus vārtus un zaudēt ar 1:3.

MHL čempionāta turpinājumā "Rīga" nākamnedēļ uzsāks sezonas priekšpēdējo izbraukuma sēriju, kuras ietvaros dosies uz Habarovsku un Vladivostoku.

Mājas spēļu sēriju "Rīga" iesāka ar smagāko zaudējumu sezonā 1:10 Sanktpēterburgas "SKA-Serebrjanije Ļvi" komandai, bet pēc tam mājinieki revanšējās un uzvarēja ar rezultātu 3:2.

Turnīra tabulā "Rīga" ar 25 punktiem 42 mačos joprojām ir Rietumu konferences kopvērtējuma pēdējā, 15.vietā, no Maskavas "Kriļja sovetov" komandas, kas ir pozīciju augstāk, atpaliekot par astoņiem punktiem.

Novembra sākumā, kad "Rīgas" komanda sezonas pirmajās 22 spēlēs bija guvusi vien trīs panākumus, AS "Dinamo Rīga" padome lēma galvenā trenera amatā atgriezt Ronaldu Ozoliņu, kurš komandu vadīja arī iepriekšējās divās sezonās. Savukārt Aleksandrs Ņiživijs, kurš bija galvenais treneris šajā sezonā, tika pazemināts par Ozoliņa palīgu.

Pēc Ozoliņa stāšanās amatā viena no sacensību pastarītēm izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet turpinājumā atkal tās rezultāti strauji kritās.

"Rīga" pagājušās sezonas MHL regulārajā čempionātā Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām, "play-off" turnīram nekvalificējoties.

Pirms tam piecas sezonas pēc kārtas "Rīgas" komanda spēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

Šajā MHL sezonā līgā spēlē 31 komanda no Krievijas, Kazahstānas un Latvijas. Tiekoties vienīgi ar Rietumu konferences komandām, "Rīgas" hokejisti regulārajā čempionātā aizvadīs 56 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!