Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izbraukumā ar rezultātu 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) uzvarēja Voskresenskas "Himik" hokejistus, otro reizi šosezon tiekot pie trim panākumiem pēc kārtas.

Pirmajā trešdaļā vārti netika gūti, bet otrās trešdaļas trešajā minūtē "Rīgu" vadībā izvirzīja Nikolajs Jeļisejevs. Piecas minūtes pirms trešdaļas beigām 2:0 vairākumā panāca Mārtiņš Dzierkals, tomēr trešdaļas priekšpēdējā minūtē mājinieki vienus vārtus atguva.

Divu vārtu pārsvaru viesiem trešās trešdaļas 22.sekundē atjaunoja Ričards Kondrāts, bet Gatis Sprukts nepilnas piecas minūtes vēlāk panāca 4:1. Četras minūtes pirms dueļa beigām "Himik" vienus vārus atspēlēja, tomēr atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās.

Dzierkals šajā mačā tika arī pie vienas rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, pirmajā šī mini izbraukuma spēlē rīdzinieki otrdien ar 5:3 pārspēja Mitišču "Atlant" vienību. Desmit šogad aizvadītajās spēlēs komanda svinējusi četrus panākumus.

Tikmēr Voskresenskas vienība vien pirmdien pārtrauca piecu neveiksmju sēriju, bet šogad svinējusi divus panākumus.

"Rīga" ar "Himik" tikās jau pērnā gada septembrī, kad rīdzinieki savā laukumā triumfēja ar 4:1.

Pēc šī mača Latvijas komanda atgriezīsies mājās, lai februāra pirmajās dienās uzsāktu regulārās sezonas noslēdzošo mājas spēļu sēriju.

Ar 48 spēlēs izcīnītiem 65 punktiem "Rīga" Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā pakāpusies uz sesto vietu deviņu komandu konkurencē, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā, kamēr "Himik" ar 34 punktiem ir pēdējie, desmitie, Centra divīzijas ieskaitē.

Kā zināms, "Rīgas" komandas pirmo četru sezonu galvenais treneris Leonīds Tambijevs karjeru turpina Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempiones Karagandas "Sariarka" no Kazahstānas treneru kolektīvā, bet viņa vietā vasarā stājās līdzšinējais palīgs Ronalds Ozoliņš.

Bez Rīgas "Dinamo" sistēmas uzbrucējiem Artūra Kuzmenkova un Rustama Begova, kuri pārcēlās uz "Sariarka" komandu, kā arī aizsarga Jāņa Jaka, kurš devies uz Ziemeļameriku, "Rīgas" komandu pārsniegtā vecuma ierobežojuma dēļ šajā sezonā vairs nepārstāv arī tādi pamatsastāva spēlētāji kā uzbrucējs Krišs Lipsbergs, vārtsargs Rihards Cimermanis un aizsargs Patriks Škuratovs.

Šajā sezonā rīdzinieku sastāvu papildinājuši trīs talantīgi lietuviešu hokejisti.

MHL regulārajā čempionātā 38 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Rīdzinieki aizvadīs pa četriem mačiem ar deviņām savas divīzijas komandām, kā arī pa divām cīņām ar otras Rietumu konferences divīzijas desmit vienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 38 sacensību dalībniekiem.

Janvārī par izstāšanos no MHL turnīra paziņoja Čehijas komanda Karlovi Vari "Energie", kura bija viena no "Rīgas" konkurentēm Ziemeļrietumu divīzijā. Līdz ar to šajā divīzijā vienību skaits samazinājās līdz deviņām, tādejādi pārējiem klubiem atvieglinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs.

Dažādu iemeslu dēļ dalību sacensībās šajā sezonā uzteikusi Ukrainas komanda Doņeckas "Molodaja gvardija", kā arī krievu klubi Kazaņas "Bars" un Permas "Molot". Tikmēr debiju turnīrā piedzīvo Krasnodaras "Berkuti Kubaņi", Kazaņas "Irbis" un Južnosahaļinskas "Sahaļinskije akuli".

Iepriekšējās četrās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru, bet iepriekšējā sezonā arī pirmoreiz pārvarēja tā pirmo kārtu, astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpjoties vēlākajai finālistei Maskavas "Krasnaja armija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!