Foto: F64
Latvijas komanda "Rīga" piektdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā ar 7:2 (0:1, 4:1, 3:0) pieveica sacensību pastarīti Minskas "Dinamo-Raubiči" vienību no Baltkrievijas, tādējādi pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

Pirms piektdienas mača Latvijas komandai bija izdevies gūt tikai vienu uzvaru pēdējos 12 mačos.

Lai gan "Rīga" jau mača ceturtajā minūtē ielaida ripu savos vārtos, otrās trešdaļas 18.sekundē Gatis Sprukts panāca izlīdzinājumu. Otrās trešdaļas turpinājumā rīdziniekiem izdevās panākt jau 4:1, kad vēl pa reizei izcēlās Kristaps Zīle, Oļegs Šišļaņņikovs un Artūrs Homjakovs. Tiesa, četras sekundes pirms pamatlaika beigām mājinieki vienus vārtus atguva, taču noslēdzošajā periodā "Rīga" atbildēja ar vēl trim vārtiem, kurus guva Emīls Ezītis, Frenks Razgals un Roberts Locāns.

Sestdien abas komandas savā starpā tiksies atkārtoti, bet nākamās nedēļas izskaņā "Rīga" uzsāks mājas spēļu sēriju.

Kā zināms, Rīgas komanda pirmdien noslēdza četru spēļu izbraukuma sēriju Sanktpēterburgā, kur visos mačos tika piedzīvoti zaudējumi. Tā rīdzinieki ar 1:3 un 3:5 piekāpās vietējai SKA-1946. Savukārt svētdien un pirmdien viņi ar 2:4 zaudēja "SKA-Serebrjanije ļvi" hokejistiem.

Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 18 punktiem 20 spēlēs ieņem septīto vietu starp astoņām komandām, bet "Dinamo-Raubiči" ar vienu punktu ir ne tikai divīzijas, bet arī līgas pārliecinoši vājākā komanda.

Šajā izbraukuma sērijā "Rīgas" komandai palīdz arī uzbrucējs Locāns, kurš šosezon spējis nostiprināties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Šajā sezonā MHL spēlē 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras divīzijas spēcīgākās vienības.

"Rīgas" komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!