Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izbraukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) piekāpās Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā pēdējā vietā esošajai Stupino "Kapitan" komandai no Krievijas.

Mājinieki tādejādi revanšējās Latvijas vienībai par otrdien piedzīvoto zaudējumu ar 2:4.

Šī "Kapitan" komandai bija vien trešā uzvara pēdējās astoņās čempionāta spēlēs, kamēr "Rīga" piedzīvoja ceturto zaudējumu aizvadītajās piecās cīņās.

Pirmos vārtus "Rīgas" labā guva Kirils Galoha, kurš tobrīd palīdzēja vienībai izlīdzināt rezultātu uz tablo - 1:1. Turpinājumā mājinieki izmantoja vairākumu un izvirzījās atkārtoti vadībā, bet noslēdzošās trešdaļas beigās tika gūti arī trešie "Kapitan" komandas vārti.

Pēdējās divās mača minūtēs "Rīgas" vienība riskēja un nomainīja vārtsargu pret laukuma sesto spēlētāju. Risks Latvijas klubam attaisnojās, jo deviņas sekundes līdz pamatlaika beigām Edmunds Augstkalns deficītu samazināja līdz minimumam - 2:3. Tomēr atlikušās sekundes bija par maz, lai atspēlētu arī trešos vārtus.

Iepriekšējās divās izbraukuma spēlēs "Rīgas" hokejisti Čehovā piedzīvoja zaudējumu pret Latvijas uzbrucēja Haralda Podziņa un aizsarga Zigurda Podziņa pārstāvēto Čehovas "Ruskije vitjazi" vienību. Abās cīņās tika piedzīvota minimāla neveiksme ar rezultātu 1:2 un 0:1, tomēr, par spīti neveiksmēm, Latvijas komanda jau bija nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Nākamajā nedēļā Rīgas klubs aizvadīs vēl divas izbraukuma spēles, sacenšoties ar Sanktpēterburgas "Dinamo" vienību, ko pārstāv Latvijas uzbrucējs Kirils Tambijevs.

Šīs sezonas 46 spēlēs "Rīgas" vienība piedzīvojusi 15 zaudējumus pamatlaikā. "Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīgas" komanda ar 87 punktiem ieņem piekto vietu, bet "Kapitan" ar 44 mačos izcīnītiem 29 punktiem atrodas pēdējā, 19.vietā.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!