Foto: F64

Sezonu ļoti sekmīgi sākušais Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien ar rezultātu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) izbraukumā pieveica Čerepovecas "Almaz" hokejistus.

Vienīgos vārtus jau astotajā minūtē guva Rūdolfs Maslovskis, bet rīdzinieku vārtus neieņemtus visas 60 minūtes nosargāja Nils Grīnfogels, kuram šī bija otrā "sausā" spēle šosezon.

Spēles pēdējās 12 minūtēs "Rīgas" komanda trīs reizes palika mazākumā, turklāt divreiz noraidīts tika Krišs Lipsbergs, bet mājinieki tā arī nespēja būt precīzi. Līdz ar to Latvijas klubs pārtrauca divu zaudējumu sēriju.

Piektdien abas komandas savā starpā tiksies atkārtoti.

Šajos mačos uz "Rīgas" komandtiltiņa nav komandas galvenā trenera Leonīda Tambijeva, kurš šodien kopā ar Latvijas U-20 izlasi sāka Sergeja Žoltoka piemiņas turnīru Rīgā. Viņa vietā ar vienību darbojas Ronalds Ozoliņš.

MHL maču dēļ vairāki "Rīgas" hokejisti nevarēja papildināt Latvijas U-20 izlases rindas Žoltoka turnīrā.

Šīs sezonas 21 spēlē rīdzinieki piedzīvojuši tikai četrus zaudējumus pamatlaikā, bet oktobra astoņos mačos tika pie septiņiem panākumiem.

Pagājušās nedēļas beigās un šīs nedēļas sākumā rīdzinieki izbraukumā divreiz ar 1:2 zaudēja līgas līdervienībai Jaroslavļas "Loko". Vienība vien otro reizi šosezon cieta divas neveiksmes pēc kārtas.

"Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Līdz ar to Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīga" ar 47 punktiem 21 spēlē saglabā piekto vietu.

Savukārt "Almaz" vienība ar 33 punktiem 24 mačos ir konferences 11.vietā.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!