Foto: Kaspars Volonts/ facebook.com/hkrigaofficial
Latvijas hokeja klubs "Rīga" piektdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē revanšējās Sanktpēterburgas "SKA-Serebrjanije Ļvi" komandai par dienu iepriekš ciesto smago neveiksmi un pārtrauca deviņu zaudējumu sēriju.

Aizvadītajā mačā rīdzinieki savā laukumā izcīnīja panākumu ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 1:0). Spēles devītajā minūtē viesi iemeta divus vārtus deviņu sekunžu laikā, tomēr vēl pirmajā trešdaļā "Rīgas" hokejistiem deficītu samazināja Frenks Razgals, otrajā trešdaļā izcēlās Gatis Sprukts, bet trešajā periodā trešos vārtus iemeta Artjoms Pankevičs un Latvijas komanda izcīnīja savu pirmo panākumu kopš 27. novembra.

Kā ziņots, abas komandas "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos tikās arī dienu iepriekš, kad "Rīga" kapitulēja ar 1:10 un cieta savu smagāko neveiksmi šosezon.

Turpinājumā pirmdien un otrdien "Rīga" divas reizes uzņems Sanktpēterburgas "SKA-1946" komandu, bet pēc tam uzsāks sezonas priekšpēdējo izbraukuma sēriju, kuras ietvaros dosies uz Habarovsku un Vladivostoku.

Turnīra tabulā "Rīga" ar 25 punktiem 40 mačos joprojām ir Rietumu konferences kopvērtējuma pēdējā, 15. vietā, no Piejūras novada "Taifun" komandas, kas ir pozīciju augstāk, atpaliekot par sešiem punktiem.

Novembra sākumā, kad "Rīgas" komanda sezonas pirmajās 22 spēlēs bija guvusi vien trīs panākumus, AS "Dinamo Rīga" padome lēma galvenā trenera amatā atgriezt Ronaldu Ozoliņu, kurš komandu vadīja arī iepriekšējās divās sezonās. Savukārt Aleksandrs Ņiživijs, kurš bija galvenais treneris šajā sezonā, tika pazemināts par Ozoliņa palīgu.

Pēc Ozoliņa stāšanās amatā viena no sacensību pastarītēm izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet turpinājumā atkal tās rezultāti strauji kritās.

"Rīga" pagājušās sezonas MHL regulārajā čempionātā Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām, "play-off" turnīram nekvalificējoties.

Pirms tam piecas sezonas pēc kārtas "Rīgas" komanda spēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

Šajā MHL sezonā līgā spēlē 31 komanda no Krievijas, Kazahstānas un Latvijas. Tiekoties vienīgi ar Rietumu konferences komandām, "Rīgas" hokejisti regulārajā čempionātā aizvadīs 56 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!