Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas komanda "Rīga", turpinot Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta četru mājas spēļu sēriju, otrdien ar rezultātu 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) pārspēja Ungārijas vienību Budapeštas "Patriot".

Pirmās trešdaļas 18.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Edgars Kurmis, bet otrās trešdaļas vidū divu minūšu laikā precīzi bija "Rīgas" hokejisti Dāvis Straupe un Andris Siksnis, panākot trīs vārtu pārsvaru 3:0.

Vienīgos vārtus viesi guva četras minūtes pirms mača beigām, kad vairākumā precīzs metiens izdevās Benjaminam Nemešam.

Trešdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Kā ziņots, sestdien un svētdien "Rīga" aizvadīja divas spēles pret Čehijas klubu Karlovi Vari "Energie", uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā savstarpējā mačā Latvijas komanda uzvarēja ar rezultātu 3:2, bet otrajā mačā "Energie" hokejisti revanšējās ar 1:0.

"Rīgas" komanda pēdējās septiņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, bet "Patriot" vienība uzvarējusi vien divās no pēdējām 13 spēlēm.

MHL Rietumu konferences kopvērtējumā šobrīd "Rīga" ar 34 punktiem 23 spēlēs ieņem desmito vietu, bet "Patriot" ar 27 punktiem 25 mačos atrodas priekšpēdējā, 16.pozīcijā.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacentīsies tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Jau vēstīts, ka pagājušajā sezonā "Rīgas" komanda atkal nespēja pārvarēt MHL Harlamova kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla barjeru, kurā ar 2-3 piekāpās "Mitiščinskije atlanti" hokejistiem. Turklāt šajā sacensību fāzē Latvijas vienība zaudēja komandai no Mitiščiem jau otro gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!