Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien ar 6:2 (1:0, 3:1, 1:1) savā laukumā droši pieveica turnīra pastarīti Minskas "Dinamo-Raubiči" no Baltkrievijas, pirmoreiz šosezon izcīnot trīs panākumus pēc kārtas.

Rīdziniekiem divus vārtus guva Kirils Galoha, kuram arī divas rezultatīvas piespēles, bet pa reizei izcēlās Emīls Ezītis, Frenks Razgals, kurš iepriekš šonedēļ debitēja arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", Oļegs Šišļaņņikovs un Kristaps Zīle, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles.

Par labāko spēlētāju "Rīgas" komandā tika nosaukts Pauls Svars.

Svētdien abas komandas sacentīsies atkārtoti, bet pēc tam "Rīgas" hokejistiem būs gandrīz mēnesi ilgs pārtraukums, jo Latvijas U-20 izlasei gaidāma dalība pasaules čempionātā.

Abas komandas savā starpā divreiz tikās jau pagājušās nedēļas nogalē, kad "Rīga" izbraukumā uzvarēja ar 7:2 un 4:2. Pirms šiem mačiem Latvijas komandai bija izdevies gūt tikai vienu uzvaru pēdējos 12 mačos.

Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 24 punktiem 22 spēlēs ieņem septīto vietu starp astoņām komandām, bet "Dinamo-Raubiči" ar vienu punktu ir ne tikai divīzijas, bet arī līgas pārliecinoši vājākā komanda.

Šajā sezonā MHL spēlē 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras divīzijas spēcīgākās vienības.

"Rīgas" komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!