Foto: F64

Latvijas hokejists Rihards Bukarts svētdien Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) spēlē guva savu pirmo "hat-trick" profesionālajā karjerā, palīdzot Mančestras "Monarchs" komandai tikt pie uzvaras.

Bukarts tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, bet "Monarchs" mājās ar 6:3 (1:1, 1:2, 4:0) uzveica Kalamazū "Wings" hokejistus.

Latvietis pirmā perioda 16.minūtē panāca izlīdzinājumu 1:1, bet trešajā periodā nepilnu trīs minūšu laikā iemeta vēl divus vārtus, tostarp arī uzvaras ripu, izvirzot mājiniekus vadībā ar 5:3.

Bukarts šajā mačā piecas reizes meta pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un pozitīvu lietderības rādītāju +3.

Zīmīgi, ka 20 gadus vecais hokejists ar vārtu guvumu izcēlās otrajā mačā pēc kārtas, jo sestdien, kad "Monarchs" arī tikās ar "Wings", viņš ar vienu precīzu metienu palīdzēja Mančestras komandai uzvarēt ar 4:2.

"Monarchs" izcīnīja 13.uzvaru šosezon 22 aizvadītos mačos un ar 28 punktiem kļuva par Ziemeļu divīzijas līderi.

Sezonu Bukarts sāka Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Springfīldas "Thunderbirds", taču pirms pusotras nedēļas tika nosūtīts uz ECHL, kas ir trešā spēcīgākā līga Ziemeļamerikas profesionālajā hokejā. Bukarts vienus vārtus guva jau savā debijās spēlē "Monarchs" kreklā, bet pēc svētdienas cīņas viņš piecos mačos ir izcēlies piecas reizes un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt AHL čempionātā Bukarts šosezon 11 spēlēs izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Profesionāļa karjeru Bukarts sāka iepriekšējās sezonas beigu daļā, kuru pavadīja AHL klubā Portlendas "Pirates", kas bija Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas "Panthers" fārmklubs. Tiesa, laukumā viņš "Pirates" sastāvā devās tikai vienā mačā, bet tajā veica rezultatīvu piespēli.

Pagājušo sezonu viņš sāka Rietumu hokeja līgas (WHL) junioru vienībā Brendonas "Wheat Kings", bet oktobra beigās tika aizmainīts uz Portlendas "Winterhawks" un kļuva par latvieša Rodrigo Ābola komandas biedru. Tomēr "Winterhawks" nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, un pēc tam Bukarts noslēdza amatiera pārbaudes laika līgumu ar "Pirates". Junioru karjerā WHL čempionātā viņš aizvadīja 192 spēles, kurās guva 92 vārtus un atdeva 98 rezultatīvas piespēles.

Savukārt pirms šīs sezonas par Floridas "Panthers" fārmklubu kļuva Springfīldas "Thunderbirds", tāpēc pēc dalības "Panthers" pirmssezonas treniņnometnē Bukarts tika nosūtīts tieši uz šo AHL klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!