Foto: F64

Jaunais latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts vienojies par līgumu ar Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Portlendas "Pirates" un vismaz pagaidām nepievienosies Latvijas valstsvienībai.

Informāciju, ko svētdien pirmie izplatīja amerikāņu žurnālisti, portālam "sportacentrs.com" apstiprinājis arī Latvijas izlases menedžeris Juris Štāls.

Bukarts sezonu iesāka Rietumu hokeja līgas (WHL) vienībā Brendonas "Wheat Kings", bet oktobra beigās tika aizmainīts uz Portlendas "Winterhawks" un kļuva par latvieša Rodrigo Ābola komandas biedru. Tomēr "Winterhawks" nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu un otrdien abiem uzbrucējiem bija plānots pievienoties Latvijas izlases treniņnometnei, bet tagad to darīs tikai Ābols.

Tiek ziņots, ka Bukarts ar Portlendas profesionālo komandu noslēdzis amatiera pārbaudes laika līgumu. Tiesa, pagaidām tas vēl nav oficiāli izziņots. "Pirates" ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Floridas "Panthers" fārmklubs.

Šī Bukartam bija trešā sezona WHL. Šosezon viņš 55 spēlēs guva 26 vārtus un izpildīja 27 rezultatīvas piespēles, bet kopā karjerā 221 mačā regulārajā čempionātā un izslēgšanas turnīrā tika pie 98 vārtiem un 117 rezultatīvām piespēlēm.

"Pirates" komanda pirms svētdienas spēlēm ar 81 punktu 69 spēlēs ieņem piekto vietu AHL Atlantijas divīzijā un ir tuvu iekļūšanai izslēgšanas turnīrā.

Kā zināms, nesen cits Latvijas hokejists Teodors Bļugers parakstīja divu gadu sākuma līmeņa līgumu ar NHL klubu Pitsburgas "Penguins" un pievienojās tās AHL spēlējošajam fārmklubam Vilksbāres/Skrentonas "Penguins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!