Foto: AP/Scanpix

Jaunie latviešu uzbrucēji Roberts Lipsbergs un Edgars Kļaviņš nav ievērojami uzlabojuši savas pozīcijas jaunākajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) oficiālajā drafta pretendentu sarakstā šīgada jauno spēlētāju izvēlei.

Lipsbergs ievietots drafta pretendentu Ziemeļamerikas sarakstā, ieņemot tajā 85.vietu, kas ir kritums par 24 vietām, salīdzinot ar iepriekš janvārī publicēto rangu. Uzbrucējs NHL drafta pretendentu vidū figurē otro gadu pēc kārtas.

Savukārt Eiropas saraksta 63.pozīcijā atrodas Kļaviņš, kurš salīdzinājumā ar iepriekšējo rangu pakāpies par vienu pozīciju.

Pašlaik 18 gadus vecais Lipsbergs pēc vienas sezonas pavadīšanas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga", kuras rindās viņš pagājušajā sezonā 63 spēlēs guva 15 vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles, šosezon gūst pirmo pieredzi Ziemeļamerikā, pārstāvot Rietumu hokeja līgas (WHL) vienību Sietlas "Thunderbirds".

"Thunderbirds" rindās malējais uzbrucējs, kurš pagājušā gada NHL draftā netika izvēlēts, šosezon izcēlies ar 37 vārtiem un 32 piespēlēm 71 aizvadītajā cīņā.

Tāpat Lipsbergs Latvijas U-20 izlases rindās startēja gadu mijā notikušajā pasaules čempionātā augstākajā divīzijā, sešos mačos gūstot vienus vārtus un veicot vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt Kļaviņš šosezon negaidīti uz laiku spēja nostiprināties Zviedrijas spēcīgākās līgas - "Elitserien" - komandas Stokholmas AIK pamatsastāvā. Viņš tajā aizvadīja 30 spēles, kurās izcēlās ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Kļaviņš dzimis 1993.gadā, un šī gadagājuma spēlētāji pārsvarā tika draftēti jau iepriekšējos divos gados, bet tad latvietis nebija pat pretendentu vidū.

Pašlaik 20 gadus vecais uzbrucējs nesen pagarinājis līgumu ar AIK komandu vēl uz vienu gadu.

Kā ziņots, aizvadītajā vasarā notikušajā draftā Bufalo "Sabres" vienība ar augsto 14.numuru pirmajā kārtā izvēlējās latviešu hokeja talantu Zemgu Girgensonu. Viņš līdz ar to kļuva par pirmo latvieti, kurš izvēlēts NHL drafta pirmajā kārtā.

Savukārt kā 52.draftā Pitsburgas "Penguins" komanda izvēlējās Teodoru Bļugeru, kurš kļuva par trešo visu laiku augstāk aizrunāto latvieti.

Pirms tam pēdējā reize, kad viena NHL drafta laikā tika izvēlēti divi Latvijas hokejisti, bija 2006.gadā, kad komandu sarakstos iekļuva Kaspars Daugaviņš un Artūrs Kulda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!