Foto: F64
Latviešu uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētā Rietumu konferences izlase sestdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Izaicinājuma kausa jeb Zvaigžņu spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Austrumu konferences vienību.

Ābols maču uzsāka savas komandas otrajā maiņā, tomēr statistikā neizcēlās.

Spēles gaitā vadībā pabija abas komandas, bet pēcspēles metienos Rietumu konferences komanda uzvarēja ar 1:0. Šajā vienībā ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Aleksandrs Akmaļdinovs.

Ābols, kurš pārstāv Latvijas komandu "Rīga", bija vienīgais latviešu pārstāvis šajā mačā. Uzbrucējs šosezon MHL regulārajā čempionātā aizvadījis 35 spēles, kurās izcēlies ar 20 vārtu guvumiem un 18 rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +5.

Pēdējā laikā Ābols regulāri spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" sastāvā.

MHL Izaicinājuma kausa spēle pēc sava formāta atbilst Zvaigžņu spēlei, taču šajā mačā laukumā notiek īsta bezkompromisa cīņa, kurā Austrumu un Rietumu izlašu dalībnieki vārda tiešā nozīmē cīnās par Izaicinājuma kausa iegūšanu.

Pagājušās sezonas MHL Izaicinājuma kausa spēlē piedalījās Latvijas kluba "Rīga" aizsargs Edmunds Augstkalns, kamēr viens no Rietumu konferences komandas treneriem bija Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!