Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bufalo "Sabres" komanda, spēlējot bez savainotā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona, sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā atspēlējās no trīs vārtu deficīta un izbraukumā ar 5:4 (0:2, 2:2, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Bostonas "Bruins".

Girgensons traumas dēļ izlaida otro "Sabres" spēli pēc kārtas.

Šis mačs viesiem no Bufalo iesākās pagalam neveiksmīgi, jo pirmās trešdaļas izskaņā Davids Pastrņāks un Breds Maršāns panāca 2:0 par labu "Bruins" vienībai, turklāt otrā perioda 37.sekundē Maršāns iemeta arī trešo ripu "Sabres" vārtos.

Tomēr dueļa turpinājumā Bufalo vienība parādīja raksturu un nepadevās. 29.minūtē vienus vārtus atguva Džeisons Pominvils, tomēr trīs minūtes vēlāk Pastrņāks atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, panākot 4:1. Tiesa, vēl līdz lielajam pārtraukumam savu ceturto ripu sezonā iemeta "Sabres" uzbrucējs Džeks Aikels.

Savukārt trešajā periodā "Sabres" atzīmējās ar trim diviem vārtiem – ar pirmajiem vārtiem sezonā izcēlās Benuā Pulio, bet 58.minūtē 4:4 panāca Evanders Keins. Līdz ar to duelis turpinājās pagarinājumā, kura trešajā minūtē uzvaru Bufalo klubam nodrošināja Raiens O'Railijs.

Girgensons traumu guva otrdien mačā pret Vegasas "Golden Knights", bloķējot pretinieka metienu.

Girgensons šosezon septiņās spēlēs atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +2.

"Sabres" pirmajās deviņās sezonas spēlēs cietusi septiņus zaudējumus un ar sešiem punktiem starp Austrumu konferences 16 komandām ieņem 15. vietu, apsteidzot vienīgi Monreālas "Canadiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!