Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bufalo "Sabres" komanda, kurai sezonas pēdējos mačos vairs nepalīdz sejas traumu guvušais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē viesos ar 5:7 (2:3, 3:1, 0:3) zaudēja Tampabejas "Lightning" komandai.

Jau vēstīts, ka Girgensonam trešdien tika veikta sejas operācija, jo viņam vienā no iepriekšējiem mačiem pa seju trāpīja ripa, tāpēc latvietis noslēdzošās trīs "Sabres" spēles izlaiž. Pagaidām nav zināms, vai Girgensons varēs palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā Dānijā, taču hokejists apliecinājis, ka būdams vesels, viņš valstsvienībai pievienosies.

Neveiksmīgu sezonu noslēdzošā "Sabres", kas vairs nevar pamest pēdējo vietu visā līgā, piektdien piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas un astoto pēdējos desmit mačos.

Bufalo komanda pirmajā periodā trīs reizes nokļuva iedzinējos, taču otrajā trešdaļā spēja atspēlēties no 2:4 un panākt 5:4 savā labā. Spēles beigas viesi gan aizvadīja pagalam neveiksmīgi, ielaižot trīs ripas un zaudējot.

"Sabres" rindās pa vieniem vārtiem guva Keisijs Mitlsteds un Aleksandrs Nīlanders, kuriem tie bija pirmie vārti NHL karjerā.

Tikmēr "Lightning" komandā divas reizes precīzs bija Entonijs Sirelli, trīs rezultatīvas piespēles atdeva Alekss Kilorns, bet Janni Gurdē tika pie 1+2, kamēr rezultatīvais krievs Ņikita Kučerovs izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Kučerovs līdz ar to pirmo reizi karjerā sasniedza 100 rezultativitātes punktu robežu, jo šosezon 79 mačos viņš guvis 39 vārtus un 61 reizi asistējis partneriem. Līderis ar 106 (41+65) punktiem ir Edmontonas "Oilers" zvaigzne Konors Makdeivids, bet Kučerovs atrodas otrajā vietā.

Girgensons šosezon 71 spēlē izcēlās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -12. Pa septiņiem vārtiem latvietis guva arī iepriekšējās divās sezonās.

Girgensons pērn ar "Sabres" klubu noslēdza līgumu uz diviem gadiem. Bufalo komandā viņš aizvadījis visu savu NHL karjeru jeb piecas sezonas, kuru laikā kopumā 348 spēlēs izcēlies ar 44 vārtiem un 57 rezultatīvām piespēlēm.

"Sabres" ar 62 punktiem 81 spēlē ieņem pēdējo, 16.vietu konferencē, par pieciem punktiem atpaliekot no Otavas "Senators". Arī visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas pēdējā pozīcijā, jo Rietumu konferences pēdējās vietas īpašniecei Arizonas "Coyotes" ir par astoņiem punktiem vairāk.

Tikmēr "Lightning" ar 112 punktiem 81 mačā ir Austrumu konferences līdere.

Līdz sezonas beigām "Sabres" atlikusi viena cīņa - sestdien pret Floridas "Panthers".

Stenlija kausa izcīņai "Sabres" nav kvalificējusies jau septīto sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!