Foto: AFP/Scanpix

Latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) pāreju perioda noslēdzošajā dienā, kas gan kopumā neizvērtās pārāk skaļa, pirmdien aizmainīja četrus spēlētājus.

Līgas pastarīte iesākumā uz Monreālas "Canadiens" vienību aizmainīja centra uzbrucēju Braienu Flinu, pretī saņemot piektās kārtas izvēles tiesības 2016.gada jauno spēlētāju draftā.

Pašlaik 26 gadus vecais Flins līgumu ar "Sabres" noslēdza 2012.gadā pēc universitātes beigšanas. Šajā laikā viņš 159 spēlēs izcēlās ar 17 vārtiem un 41 rezultatīvu piespēli.

Šajā sezonā viņš 53 mačos paguva izcelties ar pieciem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, turklāt viņa lietderības koeficients -3 bija viens no labākajiem komandā.

"Darīšu visu, ko vien varu, lai palīdzētu komandai," pēc pārejas teica Flins. "Viņiem ir dziļš sastāvs, daudzi uzbrucēji, daudzi puiši, kas var iemest."

Turpinājumā čehu vārtsargs Mihals Noivirts nokļuva Ņujorkas "Islanders" sastāvā, bet pretī Bufalo vienība saņēma citu vārtsargu Čedu Džonsonu, kā arī 2016.gada drafta trešās kārtas izvēles tiesības.

Šajā sezonā Džonsons 19 mačos vidēji ielaidis 3,08 ripas, atvairot 88,9% metienu, bet Noivirts 27 mačos ielaidis 2,99 ripas un ticis galā ar 91,8% metienu.

Vēl vienā darījumā ar "Canadiens" aizmainīts tika Torijs Mičels, bet uz "Sabres" devās Džeks Nevinss, kā arī vienība saņēma septītās kārtas izvēles tiesības 2016.gada draftā.

Mičels šosezon "Sabres" sastāvā 51 spēlē bija izcēlies ar sešiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, bet Nevinss līdz šim NHL nav debitējis.

Savukārt ceturtajā pārejā "Sabres" pret uzbrucēju Krisu Stjuartu saņēma 2017.gada drafta otrās kārtas izvēles tiesības. Stjuarts šosezon 61 spēlē bija guvis 11 vārtus un izpildījis 14 rezultatīvas piespēles.

"Sabres" komanda, kurai Girgensons pašlaik nevar palīdzēt savainojuma dēļ, pēc 63 aizvadītiem mačiem ar 43 punktiem stabili ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, kā arī ieņem noslēdzošo 16.vietu arī Austrumu konferencē. Arī visas līgas kopvērtējumā tā pašlaik ir pēdējā.

Citos darījumos Atlantijas divīzijas līderpozīcijā esošā "Canadiens" vienība pirmdien papildināja sastāvu arī ar aizsargu Džefu Petriju, kurš līdz šim spēlēja Edmontonas "Oilers", bet kopā NHL aizvadījis jau gandrīz 300 spēles.

Tikmēr vienai no Metropolitēna divīzijas līderēm "Islanders" pievienojās arī uzbrucējs Tailers Kenedijs no Sanhosē "Sharks" un Dastins Džefrijs, kurš no Ronalda Ķēniņa pārstāvētās Vankūveras "Canucks" vienības tika iemainīts pret citu uzbrucēju Koriju Konečeru.

Tāpat "Canucks" papildināja sastāvu ar uzbrucēju Svenu Berči, pret kuru Kalgari "Flames" atdeva 2015.gada drafta otrās kārtas izvēles tiesības.

Kā zināms, tuvojoties pāreju perioda beigām, Ķēniņš pirmdien tika nosūtīts uz "Canucks" fārmklubu Jūtikas "Comets", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), tomēr jau pēc pāris stundām viņu atsauca atpakaļ. Šāds gājiens tika veikts, jo tikai spēlētāji, kas pāreju perioda noslēgumā atrodas AHL komandas rīcībā, varēs tai palīdzēt izslēgšanas turnīrā.

Vienā no skaļākajām pirmdienas pārejām Tampabejas "Lightning" uz Filadelfijas "Flyers" aizmainīja aizsargu Breidonu Kobērnu.

Kā zināms, pirmdien līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo" pēc abpusējas vienošanās pārtrauca kanādiešu vārtsargs Džefs Delorjē, kurš cerēja sezonu noslēgt Ziemeļamerikā, tomēr plānoto līgumu viņš tā arī neieguva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!