Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmajās divās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas spēlēs bijis visstabilākais spēlētājs Bufalo "Sabres" komandā, atzina galvenais treneris Dens Bailsma, kurš treniņā Latvijas hokejistu iespēlēja pirmajā maiņā.

"Sabres" komanda sezonu sākusi ar diviem zaudējumiem pēc kārtas, tāpēc Bufalo treneris turpina meklēt maiņu virknējumus, kas ļautu izcīnīt uzvaras.

"Es domāju, ka Zemgus pirmajās divās spēlēs bija viskonsekventākais spēlētājs komandā. Pirmssezonas pārbaudes spēlēs viņš labāko sniegumu demonstrēja, spēlējot centra uzbrucēja pozīcijā. Viņš ļoti labi var spēlēt arī malējā pozīcijā, bet esmu nolēmis viņu iespēlēt centrā. Es zinu, ka viņš tur jutīsies komfortabli. Varam viņam uzticēties iemetienā, varam uzticēties, ka viņš vajadzības gadījumā palīdzēs aizsardzībā. Viņa vispusība mums ir ļoti noderīga," portālam "buffalonews.com" skaidroja treneris.

Svētdien treniņā Girgensons darbojās pirmajā maiņā kopā ar Raienu O'Railiju un Taileru Enisu. Sezonas pirmajās spēlēs Girgensons spēlēja trešajā maiņā kā malējais uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!