Foto: AP/Scanpix

Piektdien tika sadalīti pirmie astoņi Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas individuālie apbalvojumi.

Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz labākajam aizsardzības stila uzbrucējam, saņēma pašlaik ritošās Stenlija kausa finālsērijas dalībnieks Džonatans Tēvss no Čikāgas "Blackhawks" komandas.

Žurnālistu balsojumā Tēvss vien par desmit punktu tiesu apsteidza latvieša Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Bostonas "Bruins" centra uzbrucēju Patriku Beržeronu, ar kuru viņš krusto šķēpus šīs sezonas Stenlija kausa finālsērijā.

Tā vietā Beržerons tika pie Kinga Klensija balvas, ko pasniedz hokejistam, kurš sevi pierādījis kā līderi uz ledus un ārpus tā.

Pie divām zīmīgām balvām tika Otavas "Senators" komandas pārstāvji.

Vienības galvenais treneris Pols Maklīns pirmo reizi karjerā izpelnījās Džeka Adamsa vārdā nosaukto balvu, kas tiek piešķirta līgas labākajam trenerim. Savukārt Marka Mesjē līdera īpašību balvu saņēma komandas kapteinis Dāniels Alfredsons.

Par sezonas labāko ģenerālmenedžeri tika atzīts Rejs Šero no Pitsburgas "Penguins" komandas, bet Bila Mastertona piemiņas balvu par neatlaidību, sportisko godīgumu un ieguldījumu hokejā saņēma Minesotas "Wild" vārtsargs Džošs Hārdings, kurš šosezon devās laukumā par spīti tam, ka pērnajā rudenī viņam tika diagnosticēta multiplā skleroze.

Lēdijas Bingas balvu, kas tiek pasniegta par godīgu spēli, izpelnījās Tampabejas "Lightning" komandas uzbrucējs Martins Sentluiss. Viņš pie šī goda tika trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā.

Savukārt NHL labdarības balvu par nodemonstrēto uzticību, neatlaidību un komandas spēli saņēma Detroitas "Red Wings" kapteinis Henriks Zeterbergs, kura vārdā nosauktajam labdarības fondam līga piešķirs 25 000 dolāru (13 150 latus), lai palīdzētu izveidot trīs ūdens ieguves punktus Etiopijā.

Vēl piecas citas sezonas balvas tiks pasniegtas sestdien. Tiks noskaidrots gan sezonas vērtīgākais hokejists, gan labākais vārtsargs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!