Foto: stock.xchng
Ceturtdien ar četrām spēlēm sākas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta 92.sezona.

Pirmās spēles tiks aizvadītas Ziemeļamerikā, bet piektdien un sestdien četri mači norisināsies arī Eiropā - Helsinkos Floridas "Panthers" komanda divas reizes tiksies ar Čikāgas "Blackhawks" vienību, bet Stokholmā Detroitas "Red Wings" spēkosies ar Sentluisas "Blues" komandu.

Pasaules spēcīgākajā hokeja līgā sezonu uzsāks tikai divi Latvijas hokejisti Kārlis Skrastiņš un Raitis Ivanāns, taču, visticamāk, sezonas gaitā viņiem pievienosies vēl kāds latvietis.

Skrastiņš NHL aizvadīs jau 11.sezonu - un pirmo Dalasas "Stars" rindās. Pagājušo sezonu viņš aizvadīja "Panthers" komandā, 18 spēlēs gūstot četrus vārtus un izpildot 14 rezultatīvas piespēles. Ar "Stars" komandu viņš noslēdzis līgumu uz divām sezonām.

Savukārt Ivanānam šī būs NHL piektā sezona, un līdz šim viņš pārstāvējis tikai Losandželosas "Kings" komandu. Pagājušajā sezonā latvietis 72 spēlēs guva sešus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles. Tomēr pēdējā laikā arvien skaļākas kļūst runas, ka latviešu "kaušļa" vieta "Kings" sastāvā nav stabila - Ivanānu no sastāva cenšas izkonkurēt Kevins Vestgarts, kurš pašlaik nosūtīts uz fārmklubu, un šobrīd savainotais Ričards Klūns.

Visticamāk, sezonas laikā NHL laukumos dosies vēl kāds Latvijas hokejists. Vistuvāk spēlēšanai NHL ir Mārtiņš Karsums, kuru Tampabejas "Lightning" nosūtījusi uz savu fārmklubu Norfolkas "Admirals". Tomēr pēc Karsuma augusta beigās noslēgtā līguma nosacījumiem, viņš AHL saņems tikpat lielu algu, cik viņam maksātu par spēlēšanu "Lightning" vienībā.

Jau ziņots, ka Karsums ar "Lightning" vienību līgumu uz vienu gadu pagarināja augusta beigās. Savukārt uz Tampabejas komandu viņš nokļuva marta sākumā, kad Bostonas "Bruins" transfēru perioda pēdējā dienā aizmainīja viņu un Metu Lešofu uz "Lightning" vienību apmaiņā pret 41 gadu veco uzbrucēju Marku Reki.

Tikmēr Atlantas "Thrashers" komandā pirmssezonas sagatavošanās posmā nespēja nostiprināties aizsargs Artūrs Kulda, kurš sezonu uzsāks Čikāgas "Wolves" komandā. Pagaidām gan Kulda nevarēs spēlēt, jo ārstē plaukstas locītavas lūzumu.

Pirms sezonas uz treniņnometnēm tika uzaicināti vēl divi Latvijas hokejisti, tomēr viņi no NHL komandām atrodas tālāk - Oskars Bārtulis pagaidām turpinās cīnīties Filadelfijas "Flyers" fārmklubā Adirondakas "Phantoms", bet Kaspars Daugaviņš sezonu uzsāks Otavas "Senators" fārmklubā Bingemptonas "Senators".

Šīs sezonas NHL regulārais čempionāts risināsies līdz 11.aprīlim, kad būs noskaidrojušās visas Stenlija kausa izcīņas dalībnieces. Februāra vidū čempionātā būs divu nedēļu ilgs pārtraukums, kura laikā hokejisti piedalīsies Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Pagājušajā sezonā Stenlija kausa izcīņā pirmo reizi kopš 1992.gada triumfēja Pitsburgas "Penguins" komanda, kas finālsērijā ar rezultātu 4-3 pārspēja Detroitas "Red Wings" vienību.

Savā starpā NHL nākamajā regulārajā čempionātā vienas divīzijas vienības savā starpā spēlēs astoņas reizes. Vēl katram klubam būs četras reizes jāspēlē ar katru no savas konferences vienībām, kas nav no tās pašas divīzijas. Vēl desmit mači būs ar otras konferences vienībām - pieci savā laukumā un pieci izbraukumā.

Bukmeikeru kantora "William Hill" vērtējumā Stenlija kausa finālisti "Penguins" un "Red Wings" arī būs galvenie pretendenti uz triumfu jaunajā sezonā - abu komandu izredzes bukmeikeri vērtē kā 11 pret 2. Ar koeficientu 7 pret 1 tiek vērtēts "Blackhawks" komandas triumfs, Sanhosē "Sharks" izredzes ir 8 pret 1, bet Bostonas "Bruins" - 9 pret 1.

"Stars" izredzes izcīnīt Stenlija kausu bukmeikeru kantoris vērtē kā 40 pret 1, bet "Kings" izredzes - kā 50 pret 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!