Sanhosē "Sharks' komanda otrdien Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences finālsērijas otrajā mačā ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) pārspēja Sentluisas "Blues" vienību, izlīdzinot rezultātu sērijā.

Divus vārtus uzvarētājiem guva Brets Bērnss, turklāt abus - vairākumā, pa vieniem Tomijs Vingelss un Daiņus Zubrus. Savukārt "Sharks" vārtsargs Martins Džonss atvairīja 26 pretinieku metienus. Sentluisas "Blues" šis bija pirmais "sausais" zaudējuma Stenlija kausa izcīņā kopš 2001. gada, kad pirmās kārtas spēlē ar 0:1 tika zaudēts tai pašai "Sharks" vienībai.

"Mums bija pārliecība par sevi, jo labi aizvadījām pirmo spēli," pēc mača izteicās Sanhosē komandas aizsargs Marks-Eduards Vlasičs. "Tajā zaudējām, taču gribējām atgriezties mājās ar neizšķirtu rezultātu sērijā un to mēs arī panācām".

"Viņi spēlēja labi, mēs ne," atzina "Blues" kapteinis Deivids Bekess. "Tagad mums šī spēle jāaizmirst, kā pārējās izslēgšanas turnīrā, jābrauc uz Sanhosē un jāmēģina uzvarēt izbraukumā. Tas tagad ir mūsu mērķis. Mums jācenšas atgriezties pie savas spēles. Kad mums tas izdodas, rezultāts mūs apmierina. Kad tas neizdodas un pazūd pārliecība, viss pajūk. Šodien pretinieks lika mums par to samaksāt un bija pelnījuši uzvarēt."

Pirmā mača uzvarētājus "Blues" šajā spēlē iegāza disciplīna - Sentluisas spēlētāji nopelnīja piecus noraidījumus, no kuriem divus pretinieks izmantoja vārtu gūšanai. "Sharks" spēlei izvēlējās pretinieku spēles taktiku, ar iespaidīgu spēli uzbrukumā un plašu laukuma kontroli, kas samulsināja "Blues".

"Ja tu spēles gaitā, pielāgojoties laukumā notiekošajam, gribi mainīt spēles raksturu, ir divi ceļi - vai nu tu uzspied savu spēli un pavērs to sev par labu, vai nu brīžiem apmulsti un mēģini improvizēt, nopelnot noraidījumus, kā tas šoreiz sanāca ar mums," pēc mača atzina "Blues" treneris Kens Hičkoks. "Mēs saminstinājāmies, sākām pelnīt noraidījumus, tomēr trešajā periodā saņēmāmies, bet rezultāts jau bija 0:2."

Sērijā rezultāts ir kļuvis 1-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!