Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sanhosē "Sharks" šīs sezonas Stenlija kausa izcīņu iesāka ar "sauso" uzvaru sērijā pār Anaheimas "Ducks" un "play off" otrajā kārtā tiksies ar Nacionālās Hokeja līgas (NHL) debitantiem Lasvegasas "Golden Knights".

Sērijas ceturtajā spēlē "Sharks" ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēja "Ducks".

Mača rezultātu atklāja Markuss Sorensens pirmās trešdaļas sākumā, bet trešā perioda vidū Endrjū Koljano panāca izlīdzinājumu. Neizšķirtais rezultāts uz tablo noturējās nepilnas divas minūtes, kad uzvaras vārtus "Sharks" labā guva Tomass Hertls.

Sanhosē klubam šī bija vēsturē otrā "sausā" sērija Stenlija kausā. Pirmoreiz ar 4-0 viņi pārspēja Vankūveras "Canucks" 2013. gadā Rietumu konferences ceturtdaļfinālā.

Kārtējo iespaidīgo uzvaru savā sērijā izcīnīja Pitsburgas "Penguins", Sidnijam Krosbijam kļūstot par kluba vēsturē rezultatīvāko spēlētāju Stenlija kausa izcīņā. Sērijas ceturtajā spēlē "Penguins" ar 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) sagrāva Filadelfijas "Flyers" un nonāca vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas nākamajā "play off" kārtā.

Krosbijam šajā spēlē vārti un rezultatīva piespēle. Kopumā kanādiešu uzbrucējs Stenlija kausa izcīņā tagad ir guvis 173 punktus (62+111) un šajā statistikā apsteidzis Mario Lemjē.

Trešo uzvaru sērijā guva arī Tampabejas "Lightning", kas ceturtajā spēlē ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) pārspēja Ņūdžersijas "Devils". Vienas uzvaras attālumā no nākamās "play off" kārtas tagad ir arī Nešvilas "Predators", kas sērijas ceturtajā spēlē ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) uzvarēja Kolorādo "Avalanche".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!