Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālā trešdien pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē iekļuva Sanhosē "Sharks", kas pusfināla sērijas sestajā spēlē ar 5:2 (1:0, 1:0, 3:2) pieveica Sentluisas "Blues".

Visā sērijā "Sharks" uzvarēja ar 4-2, iekļuva finālā un ieguva Rietumu konferences čempionu kausu, ko, ievērojot nerakstītos likumus, necēla virs galvas. "Sharks" līdz šim trīs reizes bija spēlējusi Stenlija kausa pusfinālā, bet ne reizi šajā sērijās nebija guvusi vairāk par divām uzvarām.

"Sharks" šogad svin kluba 25 gadu jubileju, taču Sanhosē vienība līdz šim bija viena no sešām NHL komandām un otra vecākā, kas ne reizi nebija aizcīnījusies līdz prestižās trofejas finālam. Kluba veterāni Džo Torntons un Patriks Marlo kopā aizvadījuši 2778 regulārās sezonas spēles un 315 Stenlija kausa mačus pirms beidzot ieguvuši tiesības cīnīties Stenlija kausa finālā.

"Sharks" vienībā arī ir tikai divi spēlētāji, kuri citu klubu sastāvos ir spēlējuši finālā. – uzbrucējs Daiņus Zubrus un vārstargs Martins Džonss.

Pirmā perioda sākumā Džo Pavelskis guva "haizivīm" pirmos vārtus, bet otrās trešdaļas sestajā minūtē Džoels Vords panāca jau 2:0. Trešā perioda pirmajā pusē Vords un Jonass Donskojs palielināja "Sharks" pārsvaru līdz drošajam 4:0, bet tad piecu minūšu laikā Vladimirs Tarasenko ar diviem gūtajiem vārtiem saasināja cīņu spēlē. Vairāk vārtus gūt "Blues" hokejistiem neizdevās, bet punktu "Sharks" uzvarai, ripu raidot tukšos vārtos, pielika Logans Kutūrs.

NHL Stenlija kausa izcīņas finālā "Sharks" spēlēs pret latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvēto Tampabejas "Lightning" vai Pitsburgas "Penguins". Šajā sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir 3-3, bet izšķirošā spēle notiks ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!