Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē Stokholmā sestdien Otavas "Senators" komanda ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:2, 2:0) atkārtoti pārspēja Kolorādo "Avalanche" vienību.

Zviedrijai šosezon ir vairāk nekā 80 NHL spēlētāju un tas ir trešais lielākais skaits līgā aiz kanādiešiem un amerikāņiem.

Mājiniekus ar vārtu guvumu iepriecināja "Senators" zviedru aizsargs Džonijs Oduja, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Ēriks Kārlsons. Bez viņiem "Senators" rindās laukumā bija vēl viens zviedrs Frēdriks Klāsons, bet "Avalanche" komandā spēlēja viņu tautietis Gābriels Landeskogs.

Tiesa, Kolorādo vienībai dažādu iemeslu dēļ nevarēja palīdzēt trīs Zviedrijas hokejisti.

"Senators" rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās kanādiešu uzbrucējs Maiks Hofmans, kuram bija arī uzvaru nesošais metiens nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien "Senators" svinēja panākumu pagarinājumā ar rezultātu 4:3, uzvaras vārtus gūstot Markam Stounam.

Tikmēr pāri okeānam Ņujorkas "Rangers" sestdienas agrajā mačā ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) savā laukumā pārspēja Edmontonas "Oilers", svinēdama sesto uzvaru pēc kārtas.

Ņujorkiešiem divus vārtus guva kanādiešu uzbrucējs Riks Nešs, bet pa vienam precīzam metienam krievam Pāvelam Bučņevičam un austrietim Mihaelam Grēbneram. Savukārt viesiem vārtus guva iepriekšējās sezonas vērtīgākais spēlētājs kanādietis Konors Makdeivids un soms Jese Puljujervi.

Austrumu konferences un visas līgas līdere ar 28 punktiem 17 spēlēs ir Tampabejas "Lightning" komanda, kurai konferencē ar 22 punktiem seko "Maple Leafs", bet 21 punkts ir "Senators" kontā.

Savukārt pēdējo, 16.vietu ar 12 punktiem 16 dueļos ieņem latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres".

Tikmēr Rietumu konferencē līderpozīciju ieņem Sentluisas "Blues", kas 17 mačos tikusi pie 27 punktiem, bet otrā ir Losandželosas "Kings", kas 16 spēlēs iekrājusi 24 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!