Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferencē par pirmo finālisti kļuvusi Otavas "Senators", kas "play off" otrajā kārtā pieveica Ņujorkas "Rangers".

Sērijas sestajā mačā "Senators" uzvarēja ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1), ar 4-2 gūstot panākumu arī visā sērijā. Tagad Stenlija kausa pusfinālā un Austrumu konferences finālā "Senators" tiksies ar Pitsburgas "Penguins" vai Vašingtonas "Capitals", kuru sērijas izšķirošā, septītā spēle risināsies trešdien, 10. maijā.

Pamatus uzvarai "Senators" ielika pirmajā periodā, kad Maiks Hofmans un Marks Stouns panāca 2:0. Otrās trešdaļas 14. minūtē Maiks Zibanejads samazināja rezultāta starpību, bet jau pēc divām minūtēm Ēriks Karlsons atjaunoja "Senators" divu vārtu pārsvaru. Trešajā periodā pēc nospēlētām 53 sekundēm Kriss Kreiders vēlreiz samazināja "Senators" pārsvaru līdz minimumam, bet "Rangers" centieni atspēlēties bija neveiksmīgi. Savukārt septiņas sekundes pirms dueļa beigām Žans Gabriels Pago ripu raidīja tukšos vārtos, pieliekot punktu visā sērijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!