Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar "sauso" zaudējumu ikgadējo Ziemeļamerikas tūri piektdien noslēdza Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izlase "Krasnije zvezdi", kuras sastāvā bija arī Latvijas uzbrucēji Kirils Tambijevs un Andris Siksnis.

Aizvadītajā cīņā MHL izlase ar 0:6 (0:3, 0:3, 0:0) kapitulēja Kornelas universitātes vienībai. Šajā mačā Siksnis spēlēja "Krasnije zvezdi" ceturtajā maiņā, bet Tambijevs bija pieteikts kā 13.uzbrucējs.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā MHL izlase ar 5:4 pārspēja Austrumu hokeja līgas (EHL) izlasi, tomēr turpmākajās piecās cīņās tika ciestas neveiksmes - ar 3:6 piekāpās Jeila universitātes komandai "Bulldogs", kas ir vecākā koledžu hokeja vienība ASV, ar 3:9 kapitulēja Hārvarda universitātes priekšā, ar 2:3 piekāpās Kolgeitas universitātes komandai un ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā piekāpās arī Merimekas koledžas komandai.

Zīmīgi, ka tikai pirmajā un noslēdzošajā mačā laukumā izgāja gan Siksnis, gan Tambijevs. Neviens no Latvijas hokejistiem ar rezultativitāti tūres laikā neizcēlās.

Kā ziņots, sākumā "Krasnije zvezdi" komandā tika iekļauts "Rīgas" un Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Rustams Begovs, tomēr vēlāk viņu aizstāja Siksnis, bet sastāvam pievienojās arī Sanktpēterburgas "Dinamo" vienībā spēlējošais Tambijevs.

Siksnis šosezon "Rīgas" vienības sastāvā aizvadījis 26 spēles, kuru laikā guvis piecus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles. Pašlaik 20 gadus vecais uzbrucējs šosezon piedzīvoja debiju arī Rīgas "Dinamo" rindās, piedaloties četrās spēlēs, taču ar rezultativitāti neizcēlās.

Savukārt 21 gadu vecais Tambijevs, kurš Ziemeļamerikas turnejā piedalās otro reizi pēc kārtas, 20 mačos šosezon ticis pie septiņiem vārtiem un 25 rezultatīvām piespēlēm.

MHL izlases turneja Ziemeļamerikā ir ikgadējs notikums. Pagājušajā sezonā tās rindās spēlēja Latvijas uzbrucēji Miks Lipsbergs, Tambijevs un Juris Upītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!