Foto: LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Aleksejs Širokovs svētdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Baltkrievijas čempionvienība Grodņas "Ņeman" pārvarēja Kontinentālā kausa trešās kārtas turnīru Francijā un nodrošināja ceļazīmi uz finālsacensībām.

Turnīra trešajā spēlē "Ņeman" hokejist ar 4:3 (3:2, 1:1, 0:0) uzvarēja Francijas vienību "Angers", kas bija sacensību mājiniece.

Širokovs piedalījās komandas pirmajos gūtajos vārtos, kad "Ņeman" pirmās trešdaļas trešajā minūtē vairākumā panāca rezultātu 1:1. Pēcāk Baltkrievijas pārstāvji vēlreiz atspēlēja vienu vārtu pārsvaru, bet vēlāk ieguva vadību ar 4:2, ko spēja nosargāt.

Uzrucējs mača gaitā veica trīs metienus pa vārtiem, uzvarēja trijos no 13 iemetieniem un palika ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirms tam piektdien Grodņas klubs ar 0:1 piekāpās Lielbritānijas vicečempioniem Belfāstas "Giants", bet sestdien ar 2:0 uzvarēja Polijas spēcīgāko komandu "Sanok".

"Angers", "Ņeman" un "Giants" komandas turnīru noslēdza ar sešiem punktiem, bet pirmās divas vietas, pateicoties labākiem papildrādītājiem, izcīnīja Francijas un Baltkrievijas klubi. "Sanok" hokejisti tikmēr pie punktiem netika.

"Angers" un "Ņeman" komandas trešajai kārtai bija kvalificējušās automātiski, bet "Sanok" pārvarēja otro kārtu, kurā spēlēja vienā apakšgrupā arī ar Latvijas čempionvienību "Rīga"/"Prizma". Kā ceturtā komanda grupā bija plānota Ukrainas spēcīgākā komanda Kijevas "Kompanjon-Ņeftegaz", tomēr to aizstāja "Giants", kas bija labākā no tām otrā posma vienībām, kas automātiski neiekļuva nākamajā kārtā.

Kā zināms, šīs sezonas ievadā "Ņeman" komandas galvenais treneris bija Aigars Cipruss, tomēr pēc neveiksmīga sezonas sākuma viņš tika atlaists. Tāpat šomēnes "Ņeman" pameta arī pieredzējušais latviešu aizsargs Atvars Tribuncovs.

Pa divām katras grupas trešā posma spēcīgākajām komandām kvalificēsies finālturnīram, kas tiks aizvadīts no 9. līdz 11.janvārim.

Tikmēr sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./2016.gada Čempionu līgas sacensībām.

Šī gada sākumā Kontinentālajā kausā triumfēja Norvēģijas komanda Stavangeras "Oilers", kurai sekoja aizpērnā čempione, Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošā Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass" ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli ierindā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!