Foto: F64
Latvijas hokeja uzbrucējs Aleksejs Širokovs atbrīvots no Somijas kluba Raumas "Lukko", vēsta portāls "ls24.fi".

Širokovs klubā pavadīja divus mēnešus, tomēr nespēja parādīt veiksmīgāko sniegumu.

Šajā laikā aizsardzības tipa centra uzbrucējs laukumā devās desmit "Lukko" komandas spēlēs, kurās izpildīja vienu rezultatīvu piespēli. Širokovs "Lukko" komandā vidēji spēlēja 12 minūtes un tika pie lietderības koeficienta -1.

Starpsezonā 29 gadus vecais Širokovs uz gadu pagarināja līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Habarovskas "Amur", taču pēc komandas neveiksmīga starta KHL regulārajā turnīrā kluba vadība sāka pārkārtot sastāvu un Širokovs komandu atstāja. Šajā sezonā viņš KHL čempionātā septiņās spēlēs guva vienus vārtus un izpildīja vienu rezultatīvu piespēli.

Turpinājumā Širokovs sportiskās formas uzturēšanas nolūkā pievienojās Latvijas atklātā čempionāta komandai "Ozolnieki/Monarch", sešos mačos gūstot četrus vārtus un izpildot sešas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pēc tam uzbrucējs pievienojās "Lukko" komandai.

Somijas čempionāta kopvērtējumā pašlaik "Lukko" ar 51 punktu 33 spēlēs atrodas septītajā vietā.

Tikmēr citu Latvijas uzbrucēju Kaspara Saulieša un Armanda Bērziņa pārstāvētā Hāmēnlinnas HPK komanda ar 56 punktiem 33 spēlēs ieņem ceturto vietu.

Širokovs bija piektais Latvijas hokejists, kurš spēlējis "Lukko" klubā. Savulaik šo vienību pārstāvējuši arī Leonīds Tambijevs, Aigars Cipruss, Atvars Tribuncovs un Jānis Sprukts.

Širokovs savas karjeras laikā piedalījies septiņos pasaules čempionātos, 33 spēlēs izceļoties ar pieciem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņš spēlēja arī Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Širokovs "Amur" komandai pievienojās pēc 2009.gada vasarā notikušā redrafta. Pirms tam viņš pārstāvēja Rīgas "Dinamo" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!