Foto: LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Aleksejs Širokovs parakstījis viena gada līgumu ar latviešu speciālista Aigara Ciprusa trenēto Baltkrievijas vienību Grodņas "Ņeman", informē portāls "Pressball.by".

Līdz ar to Širokovs kļuvis par "Ņeman" piekto leģionāru, tādējādi noslēdzot viesspēlētāju limitu. Kā zināms, Grodņas klubu pārstāv arī latviešu aizsargs Atvars Tribuncovs.

Augusta izskaņā Širokovs uz pārbaudes laiku pievienojās Vācijas otrās līgas komandai Krimmičavas "Eispiraten", taču vienībā pēc tam neuzkavējās. Pēcāk viņš atgriezās Latvijā, aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas čempionāta mačā uzspēlējot pašreizējo valsts čempionu "Rīga"/"Prizma" rindās.

Iepriekšējās divas sezonas pašlaik 33 gadus vecais uzbrucējs pavadīja Šveices otrās spēcīgākās līgas - NLB turnīra - komandā Martiņī "Red Ice", kurā turklāt spēlēja arī viņa brālis Maksims Širokovs.

Pavasarī Šveices laikraksts "Le Nouvelliste" apgalvoja, ka Aleksejs Širokovs pārcelsies uz Kontinentālo hokeja līgu (KHL), konkrētu klubu gan neminot. Pats hokejists tad izteicās, ka labprāt paliktu Šveicē, tomēr viņam bijušas nesaskaņas ar komandas vadību. Pavasarī uzbrucējs apstiprināja, ka ticamākais variants par karjeras turpināšanu ir Krievijā.

Širokovs 2008./2009.gada sezonā pārstāvēja KHL klubu Rīgas "Dinamo", kur bija komandas kapteinis, bet pēc tam nepilnas divas sezonas spēlēja arī Habarovskas komandā "Amur".

Pēc tam uzbrucējs spēlējis ne tikai Šveicē un Krievijā, bet arī Somijā un Čehijā.

Aleksejs Širokovs Latvijas izlasi pārstāvējis deviņos pasaules čempionātos, pēdējoreiz tas bija 2013.gadā.

Šo sezonu "Ņeman" iesākusi neveiksmīgi, jo trīs maču laikā vietējā čempionātā spējusi izcīnīt tikai vienu punktu, kopvērtējumā 11 komandu konkurencē ieņemot vien devīto vietu.

Cipruss par "Ņeman" galveno treneri tika apstiprināts vasaras sākumā, noslēdzot līgumu ar vienību uz turpmāko sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!