Foto: stock.xchng
Rezultatīvs trešajā Čehijas augstākās hokeja līgas spēlē pēc kārtas svētdien bija Latvijas uzbrucējs Aleksejs Širokovs, palīdzot Brno "Kometa" klubam ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) pārspēt Karlovi Vari "Energie" vienību.

Šajā mačā Širokovs septītajā minūtē rezultatīvi piespēlēja Čehijas izlases spēlētājam Petram Hubačekam, palīdzot "Kometa" komandai izvirzīties vadībā ar 2:0.

Cīņu Širokovs noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pēc šīs spēles Čehijas augstākās līgas kopvērtējumā "Kometa" ar 62 punktiem 44 spēlēs ieņem astoto vietu 14 vienību konkurencē, bet "Energie" ar 61 punktu atrodas vienu pozīciju zemāk.

Aizvadītajās piecās spēlēs "Kometa" komandas sastāvā Širokovs guvis vienus vārtus un izpildījis trīs rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +4.

Kā ziņots, Širokovam šis ir jau ceturtais klubs šosezon.

Latvijas uzbrucējs sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Habarovskas "Amur", taču pēc komandas neveiksmīgā starta KHL regulārajā turnīrā kluba vadība sāka pārkārtot sastāvu un Širokovs komandu atstāja. Šajā sezonā "Amur" sastāvā Širokovs aizvadīja septiņas spēles, kurās izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Turpinājumā Širokovs sportiskās formas uzturēšanas nolūkā pievienojās Latvijas atklātā čempionāta komandai "Ozolnieki/Monarch", sešos mačos gūstot četrus vārtus un izpildot sešas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pēc tam viņš devās uz Somijas augstākās līgas komandu Raumas "Lukko", taču Latvijas uzbrucējs klubā pavadīja tikai divus mēnešus, jo nespēja parādīt veiksmīgāko sniegumu.

Šajā laikā aizsardzības tipa centra uzbrucējs laukumā devās desmit "Lukko" komandas spēlēs, kurās izpildīja vienu rezultatīvu piespēli. Širokovs "Lukko" komandā vidēji spēlēja 12 minūtes un tika pie lietderības koeficienta -1.

Širokovs savas karjeras laikā Latvijas izlases rindās piedalījies septiņos pasaules čempionātos, 33 spēlēs izceļoties ar pieciem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņš spēlēja arī Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Širokovs "Amur" komandai pievienojās pēc 2009.gada vasarā notikušā KHL redrafta. Pirms tam viņš pārstāvēja Rīgas "Dinamo" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!