Foto: ahc-neftyanik.ru

Latvijas uzbrucējs Aleksejs Širokovs un viņa pārstāvētā Aļmetjevskas "Ņeftjaņik" komanda ceturtdien kļuvuši par Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempioniem.

VHL finālsērijas piektajā mačā "Ņeftjaņik" savā laukumā ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) pārspēja Iževskas "Ižstaļ" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-1.

Spēlējot uzbrucēju pirmajā virknējumā, fināla noslēdzošajā mačā Širokovs ar rezultativitāti neatzīmējās.

Finālsērijā Širokovs neguva nevienu rezultativitātes punktu.

Jau ziņots, ka pusfinālā "Ņeftjaņik" ar 4-0 pārspēja Karagandas "Sariarka" vienību, ko pārstāvēja aizsargs Edgars Siksna, kurš jau ir pievienojies Latvijas izlasei, pretendējot uz vietu startam pasaules čempionātā. Pusfināla sērijā Širokovs guva divus vārtus.

Kā vēstīts, tad "Ņeftjaņik" komanda pēc ceturtās vietas regulārajā sezonā astotdaļfinālā ar 4-0 uzveica "Sarov" vienību, bet ceturtdaļfināla fāzē ar 4-1 bija pārāka pār Angarskas "Jermak" ar citu Latvijas uzbrucēju Artūru Ozoliņu ierindā, kurš arī pašlaik jau ir Latvijas izlases rīcībā.

35 gadus vecais "Ņeftjaņik" komandas kapteiņa asistents Širokovs izslēgšanas turnīrā līdz šim 17 mačos izcēlies ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Sezonu Širokovs iesāka citā VHL komandā Čehovas "Zvezda", kas ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Maskavas CSKA fārmklubs, bet gadumijā pārgāja uz "Ņeftjaņik". Regulārajā turnīrā viņš 45 mačos guva sešus vārtus un izpildīja 18 rezultatīvas piespēles, kā arī tika pie pozitīva lietderības koeficienta +10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!