Foto: AFP/Scanpix
Latvijas izlases aizsarga Kārļa Skrastiņā pārstāvētais Dalasas „Stars” Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien pagarinājumā izrāva uzvaru ar 5:4 (2:1, 0:2, 2:1, 1:0) pār Sanhosē „Sharks”, aizsākot jaunu uzvaru sēriju.

Kārlis Skrastiņš ne pie vienu vārtu gūšanas nepiedalījās un viņa lietderības koeficients šai spēlē bija negatīvs, -1.

Pēc pirmās trešdaļas Dalasas komanda bija izvirzījusies vadībā ar 2:1; vārtus „Stars” labā guva Breds Ričardss un Džeims Nīls, „Sharks” labā – Skots Nikols. Taču otrajā periodā Sanhosē „Sharks” guva divus bezatbildes vārtus (Džo Pavelski un Logans Kutūrs), un pārņēma vadību.

Trešās trešdaļas 7. minūtē „Sharks” savu pārsvaru palielināja līdz diviem vārtiem, taču perioda beigās ar 29 sekunžu intervālu vārtus guva dalasieši Džeims Nīls un Maiks Ribeiro, un rezultāts atkal kļuva neizšķirts. Spēle būtu beigusies pamatlaikā, taču Ribeiro vārtus 18 sekundes pirms beigu signāla neieskaitīja, jo bija izgrūst vārti.

Arī uzvaras vārtus pagarinājuma trešās minūtes sākumā guva Maiks Ribeiro, kurš iepriekšējās 16 spēlēs nebija guvis nevienus vārtus. „Man ir bijušu „tukšie” periodi, kad sezonas vidū tu negūsti vārtus, bet kad tev neizdodas gūt vārtus 16 spēles pēc kārtas sezonas sākumā, tas ir smagāk,” atzina 30 gadus vecais uzbrucējs. „Pēdējos mačos bija diezgan liela vilšanās sajūta.”

Sanhosē „Sharks” šī bija otrā spēle pēc kārtas, kurā komanda zaudēja pagarinājumā, esot vadībā ar divu vārtu pārsvaru – trešdien ar 3:4 tā tika zaudēts Kolambusas „Blue Jackets”. Savukārt Dalasas „Stars” svinēja otru uzvaru pēc kārtas.

Neskatoties uz šo uzvaru Dalasas komanda Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā ar 20 punktiem 17 spēlēs atrodas pēdējā, piektajā vietā, taču ir aizvadījusi mazāk spēļu nekā konkurenti. Sanhosē „Sharks” ar 22 punktiem 18 spēlēs ir trešie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!