Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais Zviedrijas hokeja uzbrucējs Dāniels Alfredsons ceturtdien oficiāli paziņojis par savas profesionālās karjeras beigām.

Alfredsons paziņojumu veica Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Otavas "Senators" mājvietā, kur aizvadīja lielāko daļu no savām 18 profesionālās karjeras sezonām.

Ceturtdien "Senators" noslēdza vienas dienas līgumu ar savu ilggadējo kapteini, lai viņš pirms spēles ar Ņujorkas "Islanders" komandu varētu piedalīties iesildīšanās procesā, kā arī simboliskajā iemetienā.

Pašlaik 41 gadu vecais Alfredsons pēc 17 sezonu pavadīšanas "Senators" rindās iepriekšējo sezonu nospēlēja Detroitas "Red Wings" klubā, 68 regulārā čempionāta maču laikā gūstot 18 vārtus un veicot 31 rezultatīvu piespēli. Savukārt trīs izslēgšanas spēlēs viņš veica vienu rezultatīvu piespēli.

Tiesa, pirms šīs sezonas Alfredsonam neizdevās iekļūt "Red Wings" sastāvā.

Savas karjeras laikā zviedrs kopumā pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadījis 1370 spēles, kuru laikā guvis 495 vārtus un veicis 762 rezultatīvas piespēles. Alfredsons ir visu laiku otrais rezultatīvākais Zviedrijas hokejists, kurš spēlējis NHL.

Alfredsonu 1994.gada draftā vien ar kopējo 133 numuru izraudzījās "Senators", bet laikā no 1999. līdz 2013.gadam viņš bija šīs komandas kapteinis.

Vēl 2006.gadā Alfredsons kopā ar Zviedrijas izlasi triumfēja olimpiskajās spēlēs, bet šogad notikušajā Soču Olimpiādē viņš ar valstsvienību izcīnīja sudrabu.

Tiesa, Alfredsonam tā arī ne reizi neizdevās uzvarēt Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!