Foto: AP/Scanpix

Latvijas U-20 hokeja izlases pretinieki pirmajā cīņā par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā būs Slovākijas spēlētāji, noskaidrojās pirmdien.

B apakšgrupas pēdējās kārtas cīņā Slovākija ar 3:9 (2:5, 0:3, 1:1) kapitulēja ASV izlasei un apakšgrupā palika priekšpēdējā, ceturtajā pozīcijā.

Līdz ar to Latvija un Slovākija savā starpā tiksies 3.janvārī, bet vēl dienu vēlāk Latvijas hokejistus sagaidīs cīņa ar B grupas vājāko komandu Vāciju.

Kā ziņots, Latvijas izlase četrās A apakšgrupas spēlēs cieta četras neveiksmes un palika pēdējā, piektajā pozīcijā.

Tikmēr par ceturto "izkrišanas raunda" dalībnieci pirmdien kļuva Somijas izlase, kas A grupas mačā ar 4:7 (1:3, 2:2, 1:2) zaudēja pašreizējai pasaules čempionvienībai Zviedrijai un ieņēma apakšgrupas ceturto vietu.

Pēc viena apļa turnīra, pa piecām komandām sacenšoties divās grupās, izslēgšanas spēlēm kvalificējās katras apakšgrupas trīs labākās vienības - pirmajā vietā finišējušās izlases automātiski iekļuva pusfinālā, bet otrajā un trešajā pozīcijā palikušās valstsvienības izspēlēs ceturtdaļfināla cīņas. Savukārt grupu divas vājākās komandas apvienosies vienā apakšgrupā, kur viena apļa ietvaros noskaidros vienīgo izlasi, kurai spēcīgāko sabiedrība būs jāpamet.

Izdzīvošanās grupā komandas ņems līdzi izcīnītos punktus no pirmās kārtas mača pret otru vienību no savas apakšgrupas. Vājākās izlases vietu nākamajā čempionātā ieņems Norvēģija, kas decembra vidū triumfēja pirmās divīzijas A grupas turnīrā.

Izslēgšanas turnīru Somija sāks ar trim punktiem, Slovākijai būs divi punkti, Vācija turnīru sāks ar vienu punktu, bet Latvija - bez punktiem.

Savukārt pusfinālā automātiski iekļuvušas grupu uzvarētājas Kanāda un Zviedrija. Kanādieši tajā tiksies ar Čehijas un ASV pāra uzvarētājiem, bet Zviedrija - ar Krievijas un Šveices ceturtdaļfināla dueļa spēcīgāko komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!