Foto: AP/Scanpix
Vairāki Slovākijas vadošie hokejisti parakstījuši deklarāciju, kurā pauž neapmierinātību ar Slovākijas Hokeja federācijas darbību.

Slovākijas Hokeja federācijas prezidenta vēlēšanās uzvarēja līdzšinējais prezidents Igors Ņemčiks. Valstsvienības hokejisti iepriekš jau bija pauduši neapmierinātību ar viņa darbu un vēlēšanās atbalstīja savu kandidātu Rihardu Lintneru, kurš gan netika apstiprināts šajā amatā. Pēc zaudējuma prezidenta vēlēšanās Slovākijas vadošie hokejisti nevēlas, lai turpmāk viņi būtu saistīti ar pašreizējo federācijas vadību.

"Slovākijas Hokeja federācijas prezidenta vēlēšanas parādīja, ka hokeja vadība ir tālu no godīgas spēles principiem un konkurences ievērošanas. Hokeja darbinieku lēmums pārvēlēt esošo prezidentu ir absurds un nepieņemams. Tas nedos nekādas labas izmaiņas, kas tik vitāli svarīgas šobrīd ir mūsu hokejam," teikts slovāku hokeja zvaigžņu paziņojumā. "Mē nevēlamies, lai turpmāk mūsu vārdus asociē ar pašreizējo federācijas vadību, jo tā neatbilst godīgas spēles principiem un noteikumiem, kas ir mūsu sporta veida pamatā. Mēs apņemamies turpmāk izdarīt spiedienu uz pašreizējiem vadītājiem, lai tiek pieņemti radikāli lēmumi situācijas uzlabošanai Slovākijas hokejā."

Deklarāciju parakstījuši 27 hokejisti, starp kuriem ir Zdeno Hara, brāļi Marcels un Marians Hosas, Mihals Handzušs, Tomāss Kopeckis, Marians Gaboriks, Jans Lašāks un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!