Foto: Reuters/Scanpix

Somijas hokeja leģenda Saku Koivu pieņēmis lēmumu noslēgt profesionālās gaitas, trešdien ziņo šīs valsts mediji.

Pagājušajā sezonā 39 gadus vecais uzbrucējs aizvadīja 78 spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Anaheimas "Ducks", gūstot 11 vārtus un veicot 19 rezultatīvas piespēles. Pēc sezonas klubs nepiedāvāja somam līgumu pagarināt.

"Šis ir pareizais laiks, lai beigtu spēlēt. Par to esmu domājis ilgi, un šis lēmums noteikti ir pareizais gan man, gan manai ģimenei," paudis Koivu.

NHL uzbrucējs pavadīja 18 sezonas, pārstāvot arī Monreālas "Canadiens" komandu. Tajā viņš spēlēja no 1995. līdz 2009.gadam, bet vēlāk pārcēlās uz "Ducks". Kopumā viņš 1203 spēlēs guva 273 vārtus un veica 618 rezultatīvas piespēles.

Koivu 2002.gadā saņēma NHL Bila Mastertona piemiņas balvu par neatlaidību, sportisko godīgumu un ieguldījumu hokejā, bet 2007.gadā tika pie Kinga Klensija balvas, ko pasniedz hokejistam, kurš sevi pierādījis kā līderi uz ledus un ārpus tā.

Desmit sezonu garumā Koivu bija "Canadiens" komandas kapteinis, kas ir dalīts ilgākais kapteiņa pienākumu veikšanas laiks kluba vēsturē.

Kopā ar Somijas izlasi uzbrucējs trīs reizes izcīnījis olimpisko spēļu bronzas medaļu, bet 2006.gadā tika pie sudraba. Pasaules čempionātos viņa kontā viena zelta, divas sudraba un viena bronzas godalga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!