Pasaules U-18 hokeja čempionāta finālā svētdien Somijas valstsvienība ar rezultātu 6:1 sagrāva Zviedrijas izlasi, kļūstot par turnīra uzvarētājiem.

Somijas izlasei fināla spēles pirmajā periodā izdevās panākt rezultātu 3:0, ieliekot stabilus pamatus uzvarai. Otrā perioda vidū rezultāts kļuva 4:0, tomēr zviedri ātri vienu "golu" atguva. Noslēdzošajā trešdaļā Somijas izlase izcēlās ar vēl diviem precīziem metieniem, izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Trīs vārtus uzvarētājiem guva Jesse Puljujarvi, bet reizi precīzi bija Ēli Tolvanens, Oto Sompi un Ētu Tūlola. Zviedriem vienīgo reizi precīzi meta Liass Andersons.

Somijas izlase pasaules U-18 čempionātā triumfēja trešo reizi. Iepriekš tas komandai izdevās 1999. un 2000. gadā, bet pagājušajā gadā tā ierindojās otrajā vietā. Zviedrijas izlasei šī bija piektā sudraba medaļa pasaules čempionātos.

Tikmēr cīņā par bronzas medaļām turnīra mājiniece ASV ar rezultātu 10:3 sagrāva Kanādu. Amerikāņi tādejādi 13. turnīrā pēc kārtas tika pie godalgām. Kopumā ASV kontā U-18 čempionātā ir deviņas zelta medaļas, trīs sudraba un divas bronzas.

Amerikāņiem pa diviem vārtiem guva Logans Brauns un Dzoijs Andersons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!