Foto: LETA

Par hokeja kluba "Mogo" galveno treneri kļuvis 48 gadus vecais Igors Smirnovs, kurš līdz šim vadīja Latvijas hokeja virslīgas klubu "HS Rīga", informē HK "Mogo".

"Esmu priecīgs par iespēju strādāt ar vienu no labākajiem valsts klubiem un no savas puses darīšu visu iespējamo, lai HK "Mogo" nākamajā sezonā izcīnītu Latvijas čempionu titulu," saka jaunais kluba treneris. "Ar lielāko daļu no spēlētājiem esmu pazīstams personīgi, un domāju, ka komandai ir liels potenciāls. Protams, zinu, ka HK "Mogo" jau trīs reizes izcīnījuši Latvijas kausu - mūsu mērķis ir tikt pie trofejas arī ceturto reizi!"

"Ar treneri Smirnovu ir bijusi ļoti laba sadarbība jauno hokejistu trenēšanā un audzināšanā, tāpēc nolēmām dot iespēju un izaicinājumu trenēt HK "Mogo"," izvēli skaidro kluba prezidents Māris Martinsons. "Igors ir pierādījis sevi kā labs profesionālis trenējot virslīgas klubu HS Rīga. Mēs paļaujamies un ceram uz viņa pieredzi jauno hokejistu trenēšanā un uz Igora zināšanu nodošanu HK "Mogo" jaunajai paaudzei."

Igors Smirnovs trenera karjeru sāka pirms 18 gadiem, kad 2000./2001. un 2002./2003. gada sezonās bija Daugavpils "Stalkers Juniors" galvenais treneris. Sekoja vairāki gadi HK "Liepājas Metalurgs" un HK "Rīga 2000" komandās, kurās Igors pildīja trenera palīga pienākumus.

No 2006. līdz 2008. gadam Smirnovs bija DHK "Latgale" galvenais treneris. Kopš 2010. gada treneris strādāja "HS Rīga" sistēmā, vairākus gados vadot arī hokeja skolas Latvijas čempionātā spēlējošās komandas. 2016./2017. gada sezonā bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris.

Kā ziņojām, aprīļa beigās HK "Mogo" piekrita pārtraukt darba attiecības ar ilggadējo kluba treneri Oļegu Sorokinu, kurš vēlas vairāk pievērsties darbam ar Latvijas U-18 izlasi, kurā iecelts par galveno treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!