Foto: DELFI
Kļuvis zināms, ka jaunajā 2011./12. sezonā Latvijas atklātajā virslīgas hokeja čempionātā startēs deviņas komandas, un čempionāta pirmo spēli paredzēts aizvadīt 17. septembrī, informē Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienests.

Dalību 2011./12. gada sezonā ir apstiprinājušas deviņas komandas: SK "Liepājas metalurgs", HK "Ozolnieki/MONARCH", DHK "Latgale", "SMScredit.lv", "Zemgale/JLSS", HS "Rīga/Prizma", HS "Rīga/LSPA", SK "Rīga'95" un viena komanda no Lietuvas – Elektrēnu "Energija".

Šogad virslīgas čempionātā nepiedalīsies HK "Ogre", kuras vietu ieņēma Vjačeslava Nazarova trenētā komanda SK "Rīga'95".

Lietuviešu komanda ir vienojusies ar visiem astoņiem virslīgas klubiem un uz šo vienošanās pamata tā piedalīsies Latvijas atklātajā virslīgas hokeja čempionātā.

Ir izveidots spēļu kalendārs – spēles norisināsies četros apļos, katra komanda aizvadīs 32 regulārās sezonas spēles. Regulārās sezonas spēles noritēs no 17. septembra līdz 3. martam. Izslēgšanas spēles sāksies 8. martā, septīto finālspēli paredzēts aizvadīt 14. aprīlī.

Pēc reglamenta komandas, kuras regulārajā čempionātā ierindosies pirmajās divās vietās, izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ierindosies no 3. līdz 6. vietai. Lietuvas komanda izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!