Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā aizvadīta kārtējā spēļu diena, kurā netrūka spilgtu notikumu.

Savu rezultativitātes punktu krātuvīti turpināja papildināt čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs, kurš Kalgari "Flames" spēlē pret Karolīnas "Hurricanes" ar precīzu piespēli asistēja Šonam Monahenam komandas vienīgo vārtu guvumā, jo "Flames" šai mačā piekāpās "viesuļiem" ar 1:2.

Jāgram šis bija jau otrais rezultativitātes punkts sezonā.

Priecīgs pēc aizvadītās spēļu dienas bija 2017. gada NHL drafa pirmais numurs, šveicietis Niko Hiršīrs. Ņūdžersijas "Devils" jaunais uzbrucējs mačā pret Otavas "Senators" guva savus pirmos un pēc nepilnām divām minūtēm – arī otros vārtus NHL, bet viņa pārstāvētais klubs svinēja uzvaru ar 5:4, kas gan tika izcīnīta pagarinājumā.

Savukārt Bostonas "Bruins" uz kādu laiku būs jāiztiek bez somu vārtsarga Tūkas Raska, kurš ir guvis smadzeņu satricinājumu. Traumu hokejists guvis 18. oktobrī treniņā; NHL spēlēs viņu aizstās Antons Hudobins.

Iemesls nelielām svinībām tagad ir Sentluisas "Blues" uzbrucējam Polam Štjastnijam, kurš spēlē pret Kolorādo "Avalanche" guva vārtus, kas deva viņam 600. rezultativitātes punktu NHL. Štjastnijs līgā ir guvis 207 vārtus un izdarījis 393 rezultatīvas piespēles.

Viņa komandas biedram Vladimiram Sobotkam šomēnes būs nedaudz mazāka alga, jo viņam piespriests 5000 dolāru sods par spēli ar augstu paceltu nūju pret Čikāgas "Blackhawks" uzbrucēju Patriku Šārpu. Tas ir maksimālais naudas sods, kādu NHL piespriež par šo pārkāpumu; visa summa aiziet NHL spēlētāju palīdzības fondā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!