Foto: F64

Pie uzvaras Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārā čempionāta spēlē piektdien tika latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā "Fribourg-Gotteron" komanda, kas izbraukumā ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja "Lausanne" hokejistus.

Sprukts šī mača statistikā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu. Viņam šī bija trešā spēle komandas sastāvā.

"Fribourg-Gotteron" komandai Sprukts pievienojās janvāra vidū, bet pirms tam šosezon viņš pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Jaroslavļas "Lokomotiv". Paralēli spēlēšanai NLA turnīrā viņš spēļu prakses iegūšanas nolūkos var spēlēt arī Šveices otrās spēcīgākās līgas - NLB turnīra - vienībā Martiņī "Red Ice", kuru pārstāv arī aizsargs Maksims Širokovs.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano" komanda, kas izbraukumā ar 4:7 (2:3, 2:3, 0:1) piekāpās "Zug" hokejistiem.

Latvietis savas komandas vārtos pavadīja 37 minūtes, šajā laikā atvairot astoņus no 11 metieniem.

Tāpat piektdien vēlreiz ārpus pieteikuma palika vēl viens vārtsargs Edgars Masaļskis, bet "Ambri-Piotta" komanda savā laukumā ar 0:4 (0:1, 0:3, 0:0) zaudēja Ženēvas "Servette" vienībai. Savukārt savainotā vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Rapersvīles "Jona Lakers" komanda izbraukumā ar 2:4 (1:1, 0:2, 1:1) atzina valsts čempionu Cīrihes "ZSC Lions" pārākumu.

Masaļskis līgumu ar "Ambri-Piotta" iepriekš bija noslēdzis līdz janvāra beigām ar iespēju to pagarināt līdz sezonas izskaņai.

Čempionāta kopvērtējumā "Lugano" komanda ar 76 punktiem 43 mačos atrodas piektajā vietā, "Fribourg-Gotteron" un "Ambri-Piotta" ir attiecīgi 51 un 48 punkti, kas tām dod attiecīgi devīto un desmito vietu, bet "Jona Lakers" ar 31 punktu ir pārliecinošā pēdējā, 12.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!