Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pirmajiem finālistiem otrdien kļuva pērnās sezonas trofejas ieguvēji Losandželosas "Kings".

Rietumu konferences pusfināla sērijas izšķirošajā, septītajā spēlē "Kings" savā laukumā ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pieveica Sanhosē "Sharks", visā sērijā triumfējot ar 4-3.

"Kings" un "Sharks" komandu sērijā visos mačos uzvarēja mājinieki, tādējādi Losandželosas vienība izmantoja savas laukuma priekšrocības. "Kings" tā bija jau 14.uzvara pēc kārtas savā laukumā (septiņas regulārās sezonas izskaņā un septiņas tagad Stenlija kausa izcīņā). Interesanti, ka šajā duelī visās spēlēs uzvarēja tā komanda, kura guva pirmos vārtus.

Par aizvadītās nakts mača galveno varoni kļuva Džastins Viljamss, kurš otrā perioda pirmajā pusē ar nepilnu trīs minūšu intervālu guva divus vārtus, panākot 2:0. Trešā perioda sestajā minūtē "Sharks" vienus vārtus atspēlēja (precīzs bija Dens Boils), bet "Kings" atlikušajā laikā nosargāja pārsvaru.

Tagad Rietumu konferences finālā "Kings" tiksies ar Čikāgas "Blackhawks" vai Detroitas "Red Wings". Šajā sērijā arī ir nepieciešama izšķirošā, septītā spēle, kas notiks trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!