Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvēji Detroitas "Red Wings" otrdien ar rezultātu 4:0 pieveica Čikāgas "Blackhawks" vienību, pārtraucot pretinieku rekordgaro deviņu uzvaru sēriju.

"Red Wings" vārtsargs Tajs Konklins atvairīja visus 36 metienus, divus vārtus guva Johans Frazens, bet pa reizei precīzi meta Pāvels Dacjuks un Tomašs Kopeckis.

Spēles sākumā dominēja "Blackhawks" komanda un izpildīto metienu skaitā tā atradās vadībā ar 12:1, tomēr, pateicoties Konklina sekmīgai darbībai, Čikāgas kluba hokejistiem vārtus neizdevās gūt. Šī bija Konklina trešā "sausā" spēlē sezonā un septītā viņa karjerā.

Jau ziņots, ka iepriekšējos deviņos mačos "Blackhawks" vienība svinēja tikai uzvaras, sasniedzot garāku uzvaru sēriju komandas vēsturē. Iepriekš 1981.gadā Čikāgas klubs spēja izcīnīt astoņas uzvaras pēc kārtas.

Savukārt deviņas uzvaras pēc kārtas bija atkārtota garākā sērija šosezon. Novembrī un decembra sākumā līdzīgi panākumi izdevās Sanhosē "Sharks".

"Blackhawks" NHL izslēgšanas spēlēs pēdējo reizi iekļuva 2001./2002.gada sezonā. Pašlaik Čikāgas klubs ar 34 spēlēs izcīnītiem 47 punktiem Rietumu konferencē ieņem ceturto vietu, bet "Red Wings" ar 53 punktiem 36 mačos pašlaik atrodas otrajā vietā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!