Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Čikāgas "Blackhawks" uz Toronto "Maple Leafs" aizmainījusi uzbrucēju Deivu Bolendu, kurš ar vārtu guvumu viņa pārstāvētajai komandai nodrošināja uzvaru šī gada Stenlija kausa izcīņā.

Par Bolenda aizmainīšanu Čikāgas klubs savā īpašumā ieguva šī gada drafta 51. un 117.numuru, kā arī vienu izvēles iespēju 2014.gada drafta ceturtajā kārtā.

Pateicoties maiņas darījumam, "Blackhawks" draftā ar 51.numuru izvēlējās 18 gadus veco zviedru aizsargu Karlu Dalstromu, bet 117.kārtas izvēles tiesības aizmainīja uz Sanhosē "Sharks", kas nodraftēja zviedru vārtsargu Fredriku Bergviku.

Kā ziņots, Bolends Stenlija kausa finālsērijas sestajā cīņā pret latvieša Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Bostonas "Bruins" komandu "Blackhawks" vienībai atveda Stenlija kausu, gūstot uzvaras vārtus vien 59 sekundes līdz pamatlaika beigām.

Līdz ar to Čikāgas komanda finālsērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-2.

Tomēr ar to nebija gana, lai "Blackhawks" viņu paturētu sastāvā. Kā viens no galvenajiem iemesliem hokejista aizmainīšanai tiek minēts Bolenda atalgojums, kas nākamsezon būs apmēram 3,3 miljoni dolāru (1,78 miljoni latu). Tiesa, nākamā sezona Bolendam būs pēdējā viņa piecus gadus ilgajā kontraktā.

Bolends visas savas septiņas NHL aizvadītās sezonas cīnījies "Blackhawks" rindās, kopumā nospēlējot 332 spēles, gūstot 70 vārtus un veicot 98 rezultatīvas piespēles.

Savā labākajā sezonā, kas bija 2008./2009.gadā, Bolends 81 cīņā pretinieku vārtsargus pārspēja 19 reizes un veica 28 rezultatīvas piespēles.

Bolends ar vārtu guvumu šī gada Stenlija kausa finālsērijā nodrošināja Čikāgas vienībai piekto trofeju kluba pastāvēšanas vēsturē. Iepriekš "Blakchawks" Stenlija kausu bija ieguvuši 1934., 1938., 1961. un 2010.gadā.

"Maple Leafs" iepriekšējā sezonā ierindojās Austrumu konferences piektajā vietā, taču izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzina "Bruins" pārākumu. Zīmīgi, ka pirms tam Toronto komanda Stenlija kausa izcīņā nebija iekļuvusi kopš 2004.gada.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!