Foto: AP/Scanpix

Vašingtonas "Capitals" sestdien vēlreiz izdevās uzvarēt Pitsburgas "Penguins", neļaujot tiem triumfēt Nacionālās Hokeja līgas (NHL) "play off" Austrumu konferences otrajā kārtā, savukārt Otavas "Senators" svinēja trešo uzvaru sērijā pret Ņujorkas "Rangers".

Vašingtonas "Capitals" svinēja pārliecinošu uzvaru, pārspējot "Penguins" ar 4:2 (1:1, 0:1, 3:0).

Pirmajā periodā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, kad pretinieku vārtsargus pārspēja Karls Hagelins ("Penguins") un Andrē Burakovskis ("Capitals"). Pēc otrā perioda ar 2:1 vadībā jau bija izvirzījusies Pitsburgas komanda – vārtus guva Fils Kesels, taču trešajā trešdaļā "Capitals" ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru.

Vispirms Niklass Bakstrēms trešā perioda trešajā minūtē panāca 2:2, bet trešdaļas vidū "Capitals" krievu uzbrucēji lietu sakārtoja līdz galam - Jevgeņijs Kuzņecovs guva uzvaras vārtus (3:2) un vēl pēc 27 sekundēm Aleksandrs Ovečkins pielika punktu spēles rezultātā – 4:2.

"Penguins" šai mačā atkal varēja palīdzēt Sidnijs Krosbijs, kurš sērijas ceturto spēli izlaida smadzeņu satricinājuma dēļ, un viņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli Keselam komandas otro vārtu guvumā.

Otrā Austrumu konferences pusfināla sērijā pēc piektās spēles Otavas "Senators" ir nonākuši vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas konferences finālā - sestdien "Senators" sīvā cīņā ar 5:4 (1:2, 2:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Ņujorkas "Rangers" un sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts tagad ir 3–2.

Pēc pirmā perioda ar 2:1 vadībā bija izvirzījušies ņujorkieši, kuru labā vārtus guva Jespers Fasts un Niks Holdens, savukārt Marks Stouns bija pārspējis "Rangers" vārtsargu Henriku Lundkvistu. Otrais periods arī noslēdzās ar rezultātu 2:1, taču jau "Senators" labā, un atkal vārti tika gūti ar nelielu laika starpību. Devītās minūtes 17. sekundē Maiks Hofmans izlīdzināja rezultātu, bet tās pašas minūtes 50. sekundē Toms Pjats izvirzīja "Senators" vadībā. Vienīgos vārtus "Rangers" labā otrajā periodā guva Raiens Makdona.

Trešajā periodā Džimijs Vesijs izvirzīja vadībā "Rangers" - 4:3, taču pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Deriks Brasārs izlīdzināja rezultātu - 4:4.

Pagarinājumā pirmie vārtus guva "Rangers", taču tiesneši tos neieskaitīja, jo Maikls Grabners šai epizodē bija nospēlējis ar augstu paceltu nūju. Uzvaras vārtus izdevās gūt "Senators" - septītajā minūtē Kaila Tarisa precīzs metiens noslēdza šo maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!