Foto: Reuters/Scanpix

Divi pagarinājumi bija nepieciešami, lai noteiktu uzvarētāju Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences izslēgšanas spēļu otrās kārtas piektajā mačā starp Edmontonas "Oilers" un Anaheimas "Ducks", savukārt Sentluisas "Blues" neļāva Nešvilas "Predators" izcīnīt uzvaru sērijā.

"Oilers" un "Ducks" spēle Anaheimā ilga gandrīz 88 minūtes un noslēdzās ar rezultātu 4:3 (0:0, 0:3, 3:0, 0:0, 1:0) Anaheimas kluba labā.

Mača pirmais periods pagāja bez vārtu guvuma, lai gan izdevība izvirzīties vadībā bija "Ducks", bet Raiens Geclafs nerealizēja "bullīti", savukārt otrajā "Oilers" panāca komfortablu trīs vārtu pārsvaru - 3:0. Rezultātu otrās trešdaļas 16. sekundē atklāja Leons Draizaitls, pēc divarpus minūtēm Konors Makdeivids panāca 2:0 Edmontonas labā, bet perioda vidū Dreiks Kagula ieraidīja trešo ripu Džona Gibsona sargātajos vārtos - 3:0.

Taču ar to "play-off" cīņas ir interesantas, ka likme ir pārāk augsta, lai komandas samierinātos ar rezultātu. Tā Anaheimas "Ducks" trešā perioda pašās beigās spēja izlīdzināt rezultātu un to nosargāt. Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas trīs minūtes un 16 sekundes, Raiens Geclafs guva pirmos vārtus "Ducks" labā. Pēc 35 sekundēm Kems Flauers "Oilers" parsvaru samazināja jau līdz vieniem vārtiem – 3:2, bet 15 sekundes pirms pamatlaika beigām Rikards Reikels izlīdzināja rezultātu - 3:3.

Līdz ar to "Ducks" kļuva par pirmo komandu NHL vēsturē, kas Stenlija kausa izcīņas spēlē tik īsā laikā spējusi atspēlēt trīs vārtu deficītu.

Pirmais pagarinājums noslēdzās bez vārtu guvuma, bet otrajā veiksmīgāki izrādījās "Ducks", kas ar Korija Perija palīdzību izrāva uzvaru šai mačā un izvirzījās vadībā sērijā ar 3–2.

Savukārt Sentluisas "Blues",uzvarot piektajā spēlē, pagarināja konferences pusfināla sēriju pret Nešvilas "Predators". "Blūzmeņi" uzvarēja ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) un guva otro panākumu sērijā, kurā ar 3–2 joprojām vadībā ir "Predators".

Spēles rezultātu otrajā periodā atklāja Dmitrijs Jaskins, izvirzot vadībā "Blues", taču "Predators" ar Džeimsa Nīla pūlēm rezultātu izlīdzināja - 1:1.

Uzvaras vārtus trešā perioda 26. sekundē "Blues" labā guva Džeidens Švarcs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!